21/06

Vooruitblik atletiekmeeting: BK masters en internationale meeting in Genève

20230611-000188-johnny-de-ceulaerde-bk-masters-nikon-d700-jd20584

Een beeld van het BK masters vorig jaar in Sint-Niklaas

Een week voor het Allianz BK is het de beurt aan de masters om hun nationaal kampioenschap te betwisten. Zij kunnen zich twee dagen uitleven in Beveren. Onze topatleten trekken zaterdag massaal naar Genève. Een paar weken voor de deadline zijn daar nog belangrijke punten te scoren voor de olympische ranking.

Het BK masters wint aan populariteit. Met 366 registraties op zaterdag en 406 registraties op zondag gaan de masters een druk weekend tegemoet in Beveren. Er zullen ongetwijfeld weer veel BR's sneuvelen. Masters die een BR neerzetten mogen dat altijd per mail doorgeven aan bart@atletiek.be. Alle info is over het BK masters is terug te vinden op onze kampioenschapspagina en op Atletiek.nu

Maar liefst 27 nationale toppers staan ingeschreven voor de internationale meeting van Genève (World Athletics Bronze Tour). Vooral de spurt(st)ers zijn goed vertegenwoordigd met onder andere Rani Rosius/AVT (100m), Delphine Nkansa/RESC (100m), Kobe Vleminckx/AVLL (100m), Paulien Couckuyt/VAC (400m horden), Hanne Claes/DCLA (400m, 400m horden) en Cynthia Bolingo/CABW (400m). De Rockets starten met een sterke bezetting in de 4x100m. Ze zijn nog altijd in de running voor een olympisch ticket. Europees vicekampioen Jochem Vermeulen/AVLL en Thomas Vanoppen/ACHL wagen hun kans op de 1500m en ook discuswerpster Babette Vandeput/AVLL is van de partij. 

Ook vrijdagavond in Madrid (World Athletics Silver Tour) komen een aantal landgenoten in actie. Dylan Borlée/OEH (400m), Michael Obasuyi/OEH (110m horden), Timothy Herman/ACME (speer) en Eliott Crestan/SMAC (800m) zijn enkele namen om in de gaten te houden. 

Wie het dichter bij huis zoekt, kan op Atletiek.nu een groot aanbod aan regionale atletiekmeetings terugvinden. In Booischot, Arendonk, Beernem, Kortrijk, Hasselt, Bornem, Pelt, De Pinte en Aalst staan er wedstrijden gepland. 

Opgelet: de Putbosmeeting Memorial Buyle (WA Challenger en Flanders Cup) is afgelast. De werken aan de piste geraakten niet tijdig klaar om de meeting te kunnen laten plaatsvinden.