10/10

Van Proeyen en Vercruysse pakken tweede marathontitel

karen-van-proeyen-min

Karen Van Proeyen duikt naar haar tweede Belgische titel in een nieuw PR

Afgelopen zondag stond het laatste Belgische kampioenschap van het zomerseizoen op het programma. Dat vond weliswaar plaats op Nederlandse bodem, want Eindhoven was het strijdtoneel voor het BK marathon. Naast de Belgische titel stond ook de Vlaamse titelstrijd op het programma en met twee Vlaamse winnaars kregen we dan ook twee dubbele winnaars. Bij de vrouwen liep Karen Van Proeyen in een nieuw persoonlijk record naar haar tweede Belgische titel en bij de mannen pakte Filip Vercruysse eveneens zijn tweede nationale marathontitel.

Op 25 september 2022 liep Filip Vercruysse/FLAC al de marathon in Berlijn. Met 2u16’05 vestigde hij toen een nieuw persoonlijk record. In Eindhoven stond de winst centraal. Na 2u20’06 pakte hij zijn tweede Belgische titel na zijn overwinning van vorig jaar in Antwerpen. De uittredende Belgische kampioen kreeg wel stevige concurrentie van Gerd Devos/AVOS, die het zilver in ontvangst mocht nemen. In oktober 2021 liep Devos in Amsterdam naar 2u19’09 en in Eindhoven deed hij het alweer goed, want met 2u20’18 bleef hij een dikke minuut boven zijn PR. Het brons was voor Simon Mestdagh/HAC, die 2u20’54 klokte.

Karen Van Proeyen/ROBA liep als 26ste over de finish en pakte daarmee de Belgische titel bij de vrouwen. Ze won zondag haar tweede Belgische titel nadat ze in 2019 ook al goud won in Eindhoven. Van Proeyen is sterk op dreef dit jaar, want begin april liep ze in het Duitse Hannover naar een nieuw PR met 2u36’18. In Eindhoven deed ze opnieuw beter met 2u36’07. De tweede plaats was voor Margot Ricour/ACG, die als 38ste binnenliep. Met 2u44’15 zette ze een stevige prestatie neer. De derde plaats was voor Victoria Warpy/ACW met 2u50’18, die nipt boven haar PR van eerder dit jaar bleef.

De volledige uitslag van het BK & KVV marathon in Eindhoven vind je hier.