17/06

Van der Plaetsen uitstekend in Gent, Van Puyvelde via Leiden naar EKu23

van-puyvelde-luc-dequick

Margo Van Puyvelde.

Bij de Urban Memorial Van Damme op de Kouter in Gent, is Thomas Van der Plaetsen als tweede geëindigd bij het polsstokspringen. Hij ging over 5m40 en kwam zo vlak bij zijn persoonlijk record. Ben Broeders moest het met 5m20 doen. Eline Berings en Isaac Kimeli trokken naar het buitenland, maar lukten er geen toptijden.

De winst was bij de Urban Memorial voor Arnaud Art/FCHA. Die klaarde een mooie 5m60, maar ook tienkamper Thomas Van der Plaetsen/DEIN voelde zich uitstekend is zijn sas in Gentse binnenstad. Met 5m40 bleef hij slechts één centimeter onder zijn persoonlijk record. “Met deze mooie hoogte als seizoensopener ben ik heel tevreden. Ik denk dat het dit seizoen nog hoger zal gaan,” aldus Thomas vol vertrouwen. Volgend weekend werkt hij zijn eerste tienkamp af sinds de Spelen in het Duitse Ratingen.

Ben Broeders/DCLA kampte met hetzelfde probleem als bij voorgaande meetings dit seizoen. In zijn sprongen zit wel degelijk veel hoogte, maar op de cruciale momenten is de afwerking er nog niet. “Verder gaat alles goed. Ik moet met mijn verschillende stokken gewoon hetzelfde uitvoeren, maar dat doe ik niet. Zonde. Ik verpruts het echt zelf.”

Eline Berings/RCG liep in het Nederlandse Leiden naar 13”33 in de 100m horden. Alweer toont ze haar regelmaat door rond die 13”30 te lopen, maar de stap voorwaarts komt er voorlopig nog niet. “Ik heb nog wat moeite om een hogere frequentie te draaien en aan te houden, maar daar zijn we op aan het werken. Geduld is schone deugd,” aldus Eline vanuit Nederland. “Het voelt allemaal goed en ik heb er nog altijd vertrouwen in. Ik weet van waar ik kom en lig nog altijd perfect op schema.”

Beste Belgisch resultaat kwam in Leiden van Margo Van Puyvelde/ASVO. Dat kwam er niet in haar vertrouwde 400m vlak, maar wel in de baanronde mét horden. Ze kreeg in haar wedstrijd tegenstand tot op de streep en klokte af in een ferme 57”56, ruim onder de gevraagde 58”10 voor het EKu23. Margo, die eerder dit seizoen al dicht bij de 400m-limiet voor Polen kwam, is nu de 14de Belgische deelnemer aan dat EKu23. Ook Nenah De Coninck/KAAG plaatste zich eerder al voor de 400m horden van dat EK.

Isaac Kimeli/OEH werd vrijdagavond derde in de 1500m in het Duitse Dessau. Het was er koud, winderig en de haas was zo goed als onzichtbaar. De 3’44”67 waarin Isaac eindigde, is dan ook in de verste verte niet waar hij hard voor traint.