20/02

Update Allianz Belgian Indoor Championships 2021

logo-allianz-belgian-indoor-championships
Op zaterdag 20 februari vinden de Allianz Belgian Indoor Championships 2021 plaats in Louvain-la-Neuve. De tweede dag van het kampioenschap, die gepland stond op zondag 21 februari, valt weg. Het wordt een bescheiden nationaal kampioenschap als gevolg van de blijvende impact van de coronacrisis. De wedstrijden kan je zaterdag live volgen via een livestream op Facebook.

Volg het live

Hier kan je de Allianz Belgian Indoor Championships 2021 live volgen op een livestream en de live results kan je hier volgen.

De keuze voor een Allianz Belgian Indoor Championships in beperkte kring werd genomen omdat atleten op nationale kampioenschappen punten kunnen verdienen voor de World ranking van World Athletics. Een hoge plaats op die ranking is nodig indien atleten zich willen kwalificeren voor een internationaal kampioenschap. Daarom de beslissing om alsnog een nationaal kampioenschap te organiseren en geen derde micromeeting. Op basis van deze criteria werden het tijdschema en de deelnemerslijst samengesteld.

De federaties streven naar een zo groot mogelijk deelnemersveld, maar we moeten uiteraard rekening houden met de geldende coronamaatregelen die niet-professionele sportwedstrijden, ongeacht de leeftijdscategorie van de deelnemers, niet toelaten. De finale beslissing over welke atleten mogen deelnemen ligt ook bij de Vlaamse en Franstalige overheid. Het BK en KVV meerkampen, dat normaal op zaterdag en zondag zou plaatsvinden, wordt afgelast. Daardoor wordt het programma volledig op zaterdag afgewerkt.