16/02

Vooruitblik weekend: Toppers massaal present op Allianz BK indoor in Louvain-la-Neuve

20240203-000751-johnny-de-ceulaerde-ifam-indoor-nikon-d5-jdc0838

Pieter Sisk gaat de strijd aan met Eliott Crestan en Tibo De Smet op de 800m.

Onze nationale atletiektoppers tekenen massaal present zondag op het Allianz BK indoor in Louvain-la-Neuve. Wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts, spurtbom Rani Rosius en atlete in vorm Elien Vekemans zijn enkele van de smaakmakers bij de vrouwen. Bij de mannen zijn de 800m (met Sisk, Crestan en De Smet) en de 60m horden (duel Obasuyi vs. Bacari) twee proeven om reikhalzend naar uit te kijken twee weken voor het WK indoor in Glasgow.

Rani Rosius/AVT en Kobe Vleminckx/AVLL zijn de twee te kloppen topfavorieten op de 60m. Met beste seizoensprestaties van 7"14 (Rani in Polen op 24/01) en 6"63 (Kobe in Dortmund op 20/01) etaleerden ze al een hoog niveau en op nationale kampioenschappen stellen zij zelden teleur. Delphine Nkansa/RESC is de grote afwezige op de spurt.  Imke Vervaet/RCG en Cedric Verschueren/ACW zijn op papier het snelst op de 200m. Al is Rendel Vermeulen/ACME zeker niet kansloos op de baanronde. Een paar weken voor het WK indoor in Glasgow is de 400m op het Allianz BK traditiegetrouw een belangrijke waardemeter voor de 4x400m-teams. Onder andere Jonathan Sacoor/OEH, Adrien Devriendt/ACME, Christian Iguacel/AVLL, Helena Ponette/HCO, Kylie Lambert/CABW, Messalina Pieroni/AVLL en Paulien Couckuyt/VAC willen zich in de kijker lopen met een snelle chrono. 

Clash Crestan – De Smet -Sisk op de 800m

Op de 800m houdt 1500m-specialiste Elise Vanderelst/CABW een snelheidstest. Bij de mannen komt er een fantastisch treffen tussen Eliott Crestan/SMAC, Tibo De Smet/RCG en kersvers nationaal recordhouder 1000m Pieter Sisk/DCLA. Vuurwerk gegarandeerd. Ismael Debjani/CABW is bij de mannen op papier de uitgesproken favoriet op de 1500m. Terwijl bij de vrouwen Lore Quatacker/KAAG en Nel Vanopstal/ACME erbovenuit steken. Op de 3000m staat Antoine Senard/SER ingeschreven met 7'57"69. Op de 60m horden clashen Elie Bacari/DCLA en Michael Obasuyi/OEH. Beide hordespurters doken recent onder de WKI-limiet. De topfavoriete bij de vrouwen Anne Zagré/RESC daarentegen is nog niet zeker van het WKI. De rechtstreeks limiet bedraagt 8"02. 

In de springnummers bij de vrouwen zijn Maité Beernaert/HAC (ver), Saliyya Guisse/RESC (hinkstap), Merel Maes/VAC (hoog) en Elien Vekemans/DCLA (polsstok) de favorieten. De ene al met meer marge dan de andere. In het polsstok is er altijd een kans op een BR (4m54) gezien de goede vorm van Vekemans die woensdag nog over 4m42 wipte. De ranglijstaanvoerders in de springnummers bij de mannen zijn Thomas Carmoy/CABW (hoog), Ben Broeders/DCLA (polsstok), David Boda/DCLA (hinkstap) en Yente Vandersteen/AVT (ver). 

Noor Vidts kiest voor 60m horden en kogel

Het kogelstoten bij de mannen lijkt uit te draaien op een driestrijd tussen Kwinten Cools/DCLA (17m53), Alexander Anthonissen/KAPE (17m44) en Andreas De Lathauwer/VS (17m42). Bij de vrouwen is titelverdedigster Jolien Boumkwo/VAC de te kloppen favoriete. Zij wil maar wat graag haar beste seizoensprestatie van 16m57 nog wat verder aanscherpen. Voor onze meerkampers Jente Hauttekeete/KAAG (ver) en Noor Vidts/VAC (60m horden en kogel) is het BK indoor een ideale gelegenheid om ritme op te doen richting het WK indoor in Glasgow. 

Alle info over het Allianz BK indoor is terug te vinden op deze pagina.

Volg hier de livestream op zondag. 

Naast het Allianz BK indoor is het kalmpjes op de nationale kalender. Atletiekclub HAKI organiseert nog een indoormeeting voor alle categorieën in de Sportschuur in Hoboken op zondag 18 februari. Het veldloopseizoen loopt op z'n laatste benen. Wie graag nog een cross meepikt, kan terecht in Lokeren voor de Memorial Falco Christiaens van atletiekclub AVLO zondag. Meer info op atletiek.nu.