09/04

Trailrunnen in de kijker

foto-trail

Trailrunnen in de kijker

Met het project "The sky is the limit" slaan Atletiek Vlaanderen en de Klim- en Bergsportfederatie de handen in elkaar om het traillopen, het berglopen en het skyrunnen kwaliteitsvol uit te bouwen voor jongeren en volwassenen, en dit zowel voor de competitieve als de recreatieve sporter.

Trail- , berglopen en skyrunning winnen steeds meer aan populariteit. Niet enkel de doorwinterde atleet of bergsporter zoekt het avontuur op, een steeds breder publiek trekt de loopschoenen aan en trekt de natuur in. Tal van events en wedstrijden worden georganiseerd en ook de toeristische sector zet er meer en meer op in met uitgepijlde routes. Bovendien is er steeds meer interesse in nationale kampioenschappen (weliswaar nog geen jeugdreeksen) en internationale kampioenschappen worden ondertussen al evenwaardig georganiseerd in vergelijking met andere sportdisciplines. 

Helaas merken we dat trailrunners niet altijd even goed voorbereid zijn. Deze sporters hebben nood aan ondersteuning zodat de sport veilig en aangenaam kan beleefd worden. Ook binnen de federatiewerking zijn dit nieuwe disciplines waarbij we de expertise en het aanbod aan het uitbouwen zijn. Met deze innovatieve samenwerking tussen de federaties willen we graag over een lange termijn samen stappen vooruit zetten, van de opmaak van leer- en ontwikkelingslijnen tot het uitdenken van kaderopleidingen en bijscholingen en het versterken van de clubwerking. Bedoeling is dat de discipline echt ingang vind in de clubwerking en dat het aanbod daar op punt gesteld wordt, zoals ook bij onze andere disciplines het geval is. De activiteiten worden georganiseerd door de clubs en de federatie ondersteunt en promoot. Per discipline is er een cluboverschrijdende celwerking waarin de leerlijnen uitgewerkt worden, er afgestemd wordt over het aanbod voor de sporters en de nood aan kaderopleiding en bijscholing voor de begeleiders besproken wordt.

We nodigen alle geïntereseerden uit op de gratis informatie-webinar die zal doorgaan op donderdag 23 mei om 20u. Tijdens deze webinar zullen Paula Vanhoovels (vanuit de Vlaamse Atletiekfederatie), Debbie Sanders (vanuit de Klim-en Bergsportfederatie) en Karen Van Proeyen (projectcoördinator) het project verder toelichten. Na een korte uiteenzetting van het project willen we graag met jullie verder brainstormen. Het einde is voorzien omstreeks 21u(30).

Hier alvast de link naar de online Teams-meeting .

Vooraf aanmelden kan via deze link maar is niet verplicht.

Meer info: Karen Van Proeyen, projectcoördinator – karen.van.proeyen@klimenbergsportfederatie.be  -  0473/23 44 12