03/03

Tornados als reekswinnaar naar WK-finale

belgaimage-133414441-full

De Tornados liepen zich in deze - unieke - samenstelling naar de finale van het WK indoor.

De Belgian Tornados hebben net als Eline Berings hun eerste opdracht met succes volbracht op het WK indoor in Birmingham. Ze wonnen hun reeks in de kwalificaties van de 4x400 meter in 3:05.22.

Morgen kan er wie weet wel een medaille uit de bus vallen in de finale, maar nu al dit: de Belgian Tornados staan in Birmingham in hun twintigste (20!) internationale finale. Een onwaarschijnlijke prestatie, die het resultaat is van heel veel werk en doorzettingsvermogen.

Dylan Borlée/RCB mocht de spits afbijten. Hij kende niet zijn allerbeste dag en moest de Polen laten lopen, maar deed het zeker niet slecht en wisselde als tweede. Jonathan Borlée/RCB begon heel snel, en kon de kloof met de Polen meteen zo goed als dichten.

Jonathan Sacoor/OEH maakte nadien indruk door bij zijn eerste optreden op het internationale toneel vlot mee te schuiven in de kop van de wedstrijd. Kevin Borlée/RCB kent ondertussen als geen ander de knepen van het vak, en ging middenin zijn 400 meter de Polen voorbij richting zege. Alleen de Amerikanen gingen in reeks twee nog sneller dan de Belgen.