13/05

Tienkamprecord en EYOF voor Jente Hauttekeete

-d4s7225-00001

Jente Hauttekeete: over tien horden naar 14.38; in tien disciplines naar een nationaal tienkamprecord bij de scholieren.

Niet alleen Jaan Bal kon zich tijdens de Flanders Cup Meerkamp van Herentals onderscheiden via een internationaal minimum. Dat deed ook scholier Jente Hauttekeete en de Gentenaar voegde er nog een nationaal record aan toe.

Na twee dagen en tien tussenstations, stonden er 7.359 punten achter de naam van de tweedejaarsscholier uit De Pinte. Daarmee overtrof hij het bijna drie jaar oude nationale record van Jorg Vanlierde/DEIN.  Jente presteerde 7 keer beter dan zijn streekgenoot uit Deinze en evenaarde ook diens 11"13 in de openingswedstrijd, de 100m. Jorg, ook gespecialiseerd als polsstokspringer en vaardig met de speer, kon in die beide onderdelen destijds in Tbilisi/Geo (veel) sterkere prestaties neerzetten dan wat Jente afgelopen weekend kon. Maar de zoon van Melanie Moreels pakte in alle 7 andere onderdelen een flink pak punten meer en mag zich nu de nieuwe scholierenrecordhouder van België noemen.  De 7.359 punten scoren ook een pak hoger dan de eis voor de EYOF in Baku die op 6.739 punten werd gelegd. Jente is de vierde landgenoot die zich mag voorbereiden op die EYOF. Ook leuk: het vorige record van Vanlierde werd gerealiseerd tijdens de EYOF.