07/07

Sportclubs on the move

running

Sportclubs on the move

De Vlaamse sportclubs gaan de uitdaging aan om samen 1.000.000 km bij elkaar te sporten! De challenge loopt van 17/7 tot 17/9. Al wandelend, lopend of fietsend kan je geld inzamelen ter ondersteuning van de G-sport én van je eigen sportclub! 50% gaat naar jouw sportclub 50% gaat naar de G-sport Zet je beste beentje voor, trommel je teamgenoten op en ga de uitdaging aan met én ten voordele van je eigen club!

“Sportclubs on the move” geeft G-sport een duwtje in de rug
Wandel, loop of fiets ten voordele van jouw sportclub én de G-sport

Hoe werkt het?

  • Via https://sportsbusinessnetwork.be/onthemove/ registreert de club zich.
    Dit is nodig om “teams” te kunnen maken van de deelnemende clubs (1 club = 1 team).
  • De contactpersoon van de club krijgt daarna een link doorgestuurd om te kunnen deelnemen aan ‘sportclubs on the move’ die hij/zij kan doorsturen naar alle leden (mede met een stap voor stap handleiding hoe je je kan inschrijven als lid van dit “team”).
  • Deelnemen kan vanaf de lancering op 17/7 tot 17/9.
  • Als lid van een sportclub zal je je kunnen aanmelden met je eigen mailadres en kies je je team uit de deelnemende sportclubs.
  • Vanaf dan kan je je persoonlijk doel instellen (aantal kilometers), de activiteit die je wenst te doen (wandelen, lopen of fietsen), je kan de applicatie ‘Strava’ hieraan koppelen, en uiteraard kan je voor jezelf kiezen welk bedrag je wenst te steunen (dit kan al vanaf 5 €). Van dit bedrag gaat steeds de helft naar je club en de helft naar de G-sport.
  • Mocht je je persoonlijk doel doorheen de actie wensen te verhogen of verlagen, kan je dit steeds wijzigen.

Dit is een leuke manier om sportclubs en de G-sport te steunen, de teamspirit te boosten en / of bijvoorbeeld op vakantie wat extra te sporten!

Wat levert het op voor de G-atletiek?
Jeroen Bauters van Parantee-Psylos verduidelijkt: “De ingezamelde middelen dienen ter ondersteuning van ons project in de revalidatiecentra. Twee G-sportcoaches implementeren er G-sport tijdens het revalidatieproces, een belangrijke evolutie want wie daar begint met sporten laat het nadien vaak niet meer los (Peter Genyn getuigde hier onder meer over). In die revalidatiecentra komen alle sporten aan bod: van wheelen tot tennis… Mensen die daar in contact komen met G-atletiek worden nadien ook door de G-sportcoaches opgevolgd en er is toeleiding naar sportclubs in hun eigen buurt.