17/12

Spike op pad

spike-op-pad

Spike op pad

Hi SuperSpikers,

Dit najaar bracht ik een bezoek aan enkele winnaars van het zoekspel op de voorbije Jeugddag en ging ik een kijkje nemen op de MOEV finale van de Vlaamse veldloopweek in Lier.

Op 26 september trok ik naar het Netestadion in Lier waar LYRA en LIER de krachten bundelden voor organisatie van de finale van de Vlaamse veldloopweek. Daar zag ik honderden schoolkinderen door een 'bellenblaastunnel' lopen, vervolgens zigzaggen naar een discotheek, langs djembé-animatie passeren om ten slotte via de zandbak met hindernissen de finish te halen. Samen met o.a. Saartje Vandendriessche ontdekte ik prachtige spandoeken, enthousiaste supporters, actieve leerkrachten en allemaal winnaars. Geweldig!

Op 28 september hadden de jeugdatleten van OLSE 'enkele' vrienden uitgenodigd in Merksem om van hun training een atletiekfeest te maken. Samen met de winnaars van het zoekspel bij de PUP op de Jeugddag hebben we geworpen, gesprongen en gelopen in allerlei varianten. Leuk! Leuk! Leuk!

Op 11 november werd ik verwelkomd door de jeugdatleten van RAM (winnaars van het zoekspel bij de MIN) in Mechelen op hun jaarlijkse veldloop. Djiezes (!) daar waren veel jeugdatleten. Zij die zin hadden konden samen opwarmen. Nadien werd er hard gelopen in weer en wind.

Super werk van alle betrokken organisatoren en begeleiders in Lier, Merksem en Mechelen. Wat doen jullie dat goed!

Fijne Kerstvakantie en tot volgend jaar!

Spike