09/03

Selectie WK indoor Belgrado bekend

wki-22
Volgend weekend gaan de wereldkampioenschappen indoor in de Servische hoofdstad Belgrado van start. Vandaag maakte Belgian Athletics de Belgische delegatie bekend die afreist naar WKI, met weinig tot geen verrassingen. Cynthia Bolingo moet afhaken vanwege de knieblessure die ze opliep tijdens de Allianz Belgian Indoor Championships, terwijl Ben Broeders alsnog werd toegevoegd aan de selectie.

De Belgische selectie die zich mag opmaken voor het WK indoor in Belgrado bestaat uit twaalf individuele atleten en twee aflossingsploegen. Cynthia Bolingo/CABW reist niet af naar Belgrado vanwege een knieblessure, terwijl Ben Broeders/DCLA zijn koffers wel mag pakken nadat hij een uitnodiging kreeg van World Athletics om deel te nemen aan het polsstokspringen. Verder mag elke atleet die selectienorm behaalde zich opmaken voor het eerste wereldkampioenschap indoor sinds de coronapandemie. Rani Rosius/AVT (60m), Anne Zagré/RESC en Michael Obasuyi/OEH (60m horden), Camille Laus/OEH en Julien Watrin/DAMP (400m), Eliott Crestan/SMAC en Aurèle Vandeputte/HAC (800m), Ismaël Debjani/CABW (1500m) en Isaac Kimeli/OEH en Michael Somers/LYRA (3000m). Op de vijfkamp kreeg Noor Vidts/VAC, net zoals Broeders, een uitnodiging van World Athletics om deel te nemen.

Naast de twaalf individuele atleten komen ook twee aflossingsploegen aan de start op de 4x400m, waardoor de selectie in totaal uit 22 atleten bestaat. Naast Laus en Watrin bestaan de aflossingsploegen uit de gekende namen met de drie broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée/OEH, Jonathan Sacoor/OEH en Alexander Doom/AVR bij de mannen en bij de vrouwen krijgen naast vaste waarden Imke Vervaet/RCG, Naomi Van Den Broeck/ROCA en Hanne Claes/DCLA twee nieuwe vrouwen hun kans bij de Cheetahs met Nina Hespel/DCLA en Helena Ponette/HCO.

De volledige selectie en alles over het WK indoor in Belgrado vind je hier.