30/11

Selectie EK Veldlopen bekend

team-ek-veld-2019-lissabon-belga-klein

Michael Somers (links) en Isaac Kimeli (tweede van rechts) maken opnieuw deel uit van de EK selectie

Vandaag maakte de selectiecommissie van de KBAB de selectie bekend voor het EK Veldlopen op 12 december in het Ierse Dublin. Bij de mannen worden drie teams uitgestuurd, bij de vrouwen is Annelies Nijssen de enige deelneemster en ook het mixed relay team is van de partij.

De selectiecommissie van de KBAB heeft 17 atleten en 2 reserves geselecteerd voor de Europese kampioenschappen veldlopen in het Ierse Dublin. Bij de mannen werden drie teams geselecteerd, eentje in elke leeftijdscategorie. Bij de alle categorieën zijn Isaac Kimeli/OEH, Pieter-Jan Hannes /ACHL, Nicolaï Saké/LYRA en uiteraard ook de winnaar in Roeselare Michael Somers/LYRA geselecteerd. Bij de beloftes (U23) maken Arnaud Collard/HERV ,Guillaume Grimard/DCLA,Ward Leunckens/LYRA en Marco Vanderpoorten/HAMM deel uit van het team en bij de juniores (U20) mogen Noah Konteh/OLSE, Mathis Lievens/VAC, Wout Louagie/OB en Kobe Van Rie/ACG zich opmaken voor het EK.

Bij de vrouwen is Annelies Nijssen/ATLA de enige geselecteerde deelneemsters bij de juniores (U20). Het mixed relay team bestaat uit Ruben Verheyden/EA, Stijn Baeten/DCLA, Elise Vanderelst/MOHA en Vanessa Scaunet/CABW. Paulien Nelissen/OEH en Sven Bombeke/ALVA zijn reserve voor de relays. Mieke Seminck trekt naar Dublin als Head of Delegation en Benoit Malo fungeert als Team Leader. Vanuit Vlaamse zijde neemt Rik Didden de begeleiding van de atleten op zich en daarnaast maken Dirk Engelen en Raymond Castiaux als trainers ook deel uit van de begeleiding. 

De volledige selectie en alle info over het EK Veldlopen 2021 vind je hier