29/11

Selectie EK Veldlopen

website-mixed-relays-2021-dublin-ekx-belga-jasper-jacobs-1

Ruben Verheyden, Vanessa Scaunet en Stijn Baeten maken opnieuw deel uit van het mixed relay team.

Vandaag maakte de selectiecommissie van de KBAB de selectie bekend voor het EK Veldlopen op 11 december in het Italiaanse Piemonte-La Mandria Park. Bij de mannen én de vrouwen worden drie teams uitgestuurd, ook het mixed relay team is opnieuw van de partij.

De selectiecommissie van de KBAB heeft 28 atleten en 2 reserves geselecteerd voor de Europese kampioenschappen veldlopen op 11 december 2022. Bij de mannen en de vrouwen werden drie teams geselecteerd, eentje in elke leeftijdscategorie. Bij de seniors mannen zijn Michael Somers/CABW, John Heymans/DCLA, Robin Hendrix/OEH en uiteraard ook de winnaar in Roeselare Isaac Kimeli/OEH geselecteerd. 

Bij de seniors vrouwen zijn naast winnares in Roeselare Lisa Rooms/AVLO, ook Mieke Gorissen/ADD, Eline Dalemans/AVLO en Hanne Verbruggen/VITA geselecteerd. Het mixed relay team behaalde vorig jaar brons, dit team bestaat opnieuw uit Ruben Verheyden/EA, Stijn Baeten/DCLA en Vanessa Scaunet/CABW. Zij krijgen dit jaar het gezelschap van de winnares van de korte cross in Roeselare, Mariska Parewyck/EA.

De volledige selectie vind je hier