20/08

Seizoensbeste voor Renée Eykens in Birmingham

2-eykens

Renée Eykens.

Renée Eykens en Isaac Kimeli kregen vanmiddag de kans om bij de Diamond League in Birmingham aan te treden. Voor Renée kwam er een seizoensbeste in de 800 meter uit. Sofie Van Accom zette in Lebbeke een nieuw persoonlijk record in de 3.000m neer.

Renée Eykens/KAPE zette zich achterin het veld, maar kon op het einde nog naar de zesde plaats opschuiven. De Europese kampioene liet onder meer haar eeuwige concurrente Anita Hinkriksdottir achter zich en klokte haar snelste tijd van 2017: 2'02''23. Of het nu nog dit jaar is of volgend jaar, Renée lijkt terug richting die tweeminutengrens onderweg te zijn.

Ook Isaac Kimeli/OEH zette zich in de mijl wijselijk achterin, maar kon zijn gebruikelijke sterke finish dit keer niet bovenhalen. Zijn 3'59"35 en tiende plaats zijn een stevige ontgoocheling, maar in de zijn eerste Diamond League was de ervaring minstens zo belangrijk.

Ook in Birmingham liep Kévin Borlée/RCB een 400m in 46.23 en Soufiane Bouchikhi/CABW een nieuw persoonlijk record van 7'55''55 in de 3.000m.

Ook Sofie Van Accom/ACHL liep een 3.000m, maar dan iets dichter bij huis in Lebbeke. Ze kneep er negen seconden van haar persoonlijk record af, dat ze eerder dit seizoen neerzette. Vandaag stopte de klok bij een knappe 9'05''71. "Ik moet Louise Carton/ACME bedanken voor het uitstekende haaswerk. De stevige wind maakte het ons niet makkelijk, maar ik kon nog stevig eindigen met een kilometer in 2'58", aldus Sofie.