08/10

Running&Co dag wordt Running&Co maand

r-c-logo-pos-rgb

Running&Co dag wordt Running&Co maand

De Running&Co dag wordt omwille van de coornamaatregelen dit jaar vervangen door een digitale Running&Co maand: we starten op 7 november met een openhartig interview met Bashir Abdi, behandelen tijdens de maand verschillende loopgerelateerde items met webinars en starten een verbindende Run2Connect-actie.

Overzicht van de webinars tijdens de Running&Co maand:

Zaterdag 07/11                    10u-12u
Start van de Running&Co maand met Bashir Abd

  • Interview met Bashir Abdi
    Tijdens een openhartig gesprek heeft Bashir het over zijn integratie in België en de kansen die de atletiek hem boden, over zijn samenwerking met Mo Farah, over de coronaperiode, over zijn toekomstdromen.
  • Start van de actie Run2Connect

Dinsdag 10/11                      20u-21u30
Looptechnische oefeningen door David Evenepoel
Tijdens deze sessie geeft David Evenepoel een overzicht van looptechnische oefeningen die je kan toevoegen aan je trainingsinhoud om de looptechniek te verbeteren. Een verbeterde looptechniek leidt immers tot minder blessures én tot prestatieverbetering. Daarnaast zorgen ze voor een aangename variatie bij looptrainingen.

Zaterdag 14/11                    10u-11u30
Voeding voor afstandslopers door Karen Van Proeyen
Het is enorm belangrijk om te weten wat je het best kan eten voor, tijdens en na een loopwedstrijd. Een groot deel van je prestatie wordt namelijk bepaald of je al dan niet de juiste voeding hebt ingenomen. Het verschilt natuurlijk wel een beetje van de duur/afstand van de wedstrijd wat je best inneemt en er moet op geoefend worden tijdens trainingen om te vermijden dat er ongewenste effecten zich voordoen op de wedstrijddag zelf. Ook om te herstellen na een zware inspanning speelt voeding een cruciale rol.  In dit webinar wordt er specifiek ingegaan waar je op moet letten qua voeding zowel voor, tijdens als na de inspanning.

Dinsdag 17/11                     20u-21u30
Running-opleidingen anno 2020 door Paula Vanhoovels
De Co-Runner opleiding werd in 2019 ontwikkeld en uitgerold. Het is een zeer laagdrempelige opleiding gericht naar beginnende begeleiders van startende joggers.
De Initiator Running is een opleiding van de Vlaamse Trainersschool waarin loopbegeleiders leren om geïndividualiseerde schema’s op te stellen.
Beide opleidingen worden tijdens deze sessie uitvoerig besproken. Paula legt uit wat deze opleidingen precies inhouden, wie ze kan aanvragen en organiseren, wat de Co-Runner map precies omvat.

Maandag 23/11                    20u-21u30
Blessurepreventie voor afstandslopers door Andreas Catteau             
In deze webinar worden de meest voorkomende loopblessures kort voorgesteld, om daarna enkele strategieën te bespreken om blessures te voorkomen.
Er wordt hierbij ingegaan op de aspecten van krachtoefeningen, looptechniek en een verstandige trainingsopbouw.
Na de webinar zullen de krachtoefeningen en een programma voor verstandige trainingsopbouw worden doorgestuurd naar alle deelnemers.

Donderdag 26/11                 20u-21u30
Coachingsvaardigheden voor loopbegeleiders door David Evenepoel
Het doel van deze webinar is om als loopbegeleider bewust te worden van jouw impact op de ontwikkeling van de recreatieve loper. De weg naar een duurzaam bewegingsprogramma is het gezamenlijk doel… maar welke coachingsvaardigheden kan je als loopbegeleider hiervoor ter ondersteuning inzetten? Geen hocus pocus, niets in de mouwen of in de zakken, geen technieken en modellen,… wel gewone menselijke basisvaardigheden die elk van ons bewust of onbewust ter beschikking heeft. De spreker van deze webinar laat je kennismaken met deze vaardigheden en baseert zich hiervoor op de principes van Jef Clement.

Meer info en inschrijving