21/01

Robin Hendrix richt pijlen na sterke passage in Hannuit op indoorzaal

hendrix-jdc

Robin Hendrix

Robin Hendrix streed zondag in Hannuit tot op de finish met trainingsmaatje Isaac Kimeli om de tweede plaats, en moest uiteindelijk nipt de duimen leggen. Hoe dan ook was hij tevreden over zijn race. De komende weken volgen nog twee crossen en minstens één indoorwedstrijd.

“Eerlijk gezegd kreeg ik een beetje schrik toen de anderen zo snel vertrokken. Misschien was ik wat vermoeid door de examens", vertelde Robin Hendrix/OEH na afloop van de wedstrijd in Hannuit. "Maar ik kwam er snel door en ging voor de drie punten aan de tussenspurt, die ik opraapte. Daarna probeerde ik om opnieuw een beetje te herstellen. Dat lukte goed, want in de voorlaatste ronde voelde ik dat ik nog heel veel overschot had. Ik probeerde Isaac los te gooien, maar tevergeefs. Hij is echt een kanon. Ik voelde bij momenten zelfs dat hij er wat mee aan het spelen was, en in de spurt was ik kansloos."

Het programma van Robin ziet er de komende weken als volgt uit: ECCC in Albufeira (3 februari), 3.000m in Linz (9 februari) en het BK cross in Brussel (24 februari). Duikt hij in Oostenrijk onder de EK-limiet van 7:56.29, dan komt begin maart ook het EK in Glasgow op de planning. "Het programma wordt al zwaar genoeg, dus ik doe maar één limietpoging. Het is erop of eronder. Ze hebben wel een mooi startveld aangetrokken voor de 3.000 meter, dus die limiet moet mogelijk zijn. Als ik het haal, moet ik proberen om op het BK cross niet al te diep te gaan."

Isaac Kimeli/OEH was in Hannuit opnieuw eerste Belg. "Het plan was om bij de start rustig de eerste Belgen te volgen. Daarna maakte ik tempo in de hoop dat er een samenwerking op gang kon komen, waardoor we de Oegandees nog konden bijbenen", aldus de vice-Europees kampioen. "Maar niemand wilde meewerken. Dan maar lopen voor de tweede plaats. Op het bergje probeerde ik enkele keren aan te vallen om Robin kwijt te spelen, maar hij wilde niet plooien. Dan maar op de spurt mikken. Cadeau’s uitdelen was ik niet van plan. De 25 punten voor de eerste Belg moesten van mij zijn, en dat lukte. Ik wil mijn conditie weer opkrikken na die ziekte en ga nu eerst weer aan het trainen. Daarna loop ik nog de twee resterende CrossCup-manches in Rotselaar en Brussel, en daar verwacht ik heel sterk voor de dag te komen.”

Ook Lander Tijtgat/EA is dit winterseizoen alleen nog in de twee resterende CrossCups te bewonderen. Hij hield een goed gevoel over aan de wedstrijd in Hannuit, maar had stiekem op nog meer gehoopt. "Ik wou eigenlijk winnen, maar ik ben wel tevreden", aldus de sterkste master van het land. "Het scheelde niet veel. Op het BK in Brussel pak ik ze!" Na het EK, waarvoor Lander geblesseerd moest passen, is hij duidelijk weer op de goeie weg. "Ik heb maar een week niet gelopen. De stevige tempo's ben ik wel nog maar sinds twee weken weer aan het draaien, want in de kerstvakantie was ik nog aan de basis aan het werken."

Pieter Claus/EA, club- en trainingsmaatje van Lander, ontgoochelde met een achttiende plaats in de korte cross. "Ik ben dan ook allesbehalve tevreden", klonk het gelaten. "De eerste ronde liep comfortabel, maar bij het ingaan van de tweede ronde was het plots over en out. En helaas heb ik daar geen verklaring voor."