18/02

Road to Istanbul: Alexander Doom ziet mogelijkheden op twee medailles

doom-alexander-2021-eki-torun-belga-jasper-jacobs-1

Alexander Doom.

Het EK indoor in het Turkse Istanboel komt dichterbij. Van 2 tot 5 maart kruisen de Europese toppers er de degens. Wij tellen af samen met onze voornaamste kanshebbers. Hoe loopt de voorbereiding, wanneer willen ze zich kwalificeren en wat zijn de ambities op het EK? Vandaag Belgian Tornado Alexander Doom.

Alexander, hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen geweest?

“Goed, behalve een pijntje aan mijn adductor waar ik even mee gesukkeld heb. Maar vorig jaar heb ik drie maanden bijna niet getraind door mijn legeropleiding. Nu heb ik een normale winter gedraaid en dat is een groot voordeel. Daar pluk ik nu de vruchten van.”

Hoe kijk je terug op de wedstrijd in Liévin woensdag (tweede in 46”29, red.)?

“De sfeer was geweldig. Het is toch anders om in een afgeladen vol stadion te lopen. Ik ben wel blij met hoe ik heb ingedeeld. Julien Watrin startte heel snel waardoor ik wat moest inhouden, maar op het einde ben ik altijd wel sterk, zeker dit seizoen, en dat was nu weer zo.”

Welke wedstrijden staan er nog op de planning?

“Oorspronkelijk ging ik misschien nog Madrid of het BK doen, maar het is genoeg geweest (tenzij er nog een uitnodiging in de bus valt voor de finale van de World Indoor Tour in Birmingham, red). Ik ga nog anderhalve week doortrainen tot het EK.”

Je staat tweede op de Europese ranglijst van 2023 (met 46”06, red.). Ga je met grote ambities naar Istanboel?

“Als je tweede staat verwacht je wel iets, maar ik moet eerst de eerste twee rondes overleven. Ik zit goed en ben sterk op het einde dus dat biedt perspectieven. Ik hoop dat drie keer na elkaar lopen ook wat in mijn voordeel kan spelen. In de finale zit iedereen zodanig dicht bij elkaar, behalve Karsten Warholm dan, dus er liggen wel mogelijkheden op een medaille.”

Met de Tornados gaan jullie vermoedelijk weer voor goud?

“We zijn het aan onze stand verplicht om op zijn minst mee te doen voor goud. We hebben een mooie ploeg die misschien zelfs sterker is dan vorig jaar. Het zal misschien juist wat van de baanindeling afhangen, want het is een rechtstreekse finale zonder reeksen.”