18/12

Renée Eykens tevreden over wintervormpeil

renee

Renée Eykens.

Aan het specifieke werk is ze nog niet begonnen, maar over de opgebouwde basis richting komend seizoen is Europees beloftekampioene 800m Renée Eykens erg tevreden.

"We trachten om een goeie basis te leggen, onder andere door te crossen, om in de zomer voldoende sterk te zijn om de 800-1500m trainingen goed te verteren", zegt Renée Eykens/KAPE over de insteek van haar huidige trainingen. "We zijn dus nog altijd bezig met de opbouw voor volgende zomer en dat betekent vooral aan de inhoud werken. Ik ben heel tevreden over mijn huidige vorm en waar ik nu al sta."

Zondag trok Renée nog naar internationale cross in het Zuid-Franse Hyères, waar ze in de lange veldloop knap achtste werd. "Sommige crossen liggen me natuurlijk beter dan anderen, maar ik voel dat ik sterker en sterker word." Binnenkort worden de trainingen van Renée iets specifieker op de piste gericht. "Na nieuwjaar ga ik mij meer op de korte crossen richten, en dat betekent inderdaad al wat vaker en specifieker naar mijn favoriete disciplines toe trainen."

Andere wedstrijden die al zeker op de planning staan zijn Soest op 31 december (korte cross) en Breda op 28 januari (korte cross).