22/10

Relays trappen CrossCup circuit op gang

nad-4401-min

Robin Hendrix

Op zondag vormen de Relays het traditionele startsignaal van de CrossCup. In het recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare staan meer dan 2000 atleten klaar voor de 40ste editie van de CrossCup. Bij de mannen kan OEH voor de zevende keer op rij de winst pakken, terwijl we bij de vrouwen een nieuwe winnaar krijgen na VITA vorig jaar.

Bij de mannen is het trio van OEH met Simon Debognies als startloper, Isaac Kimeli en Robin Hendrix de uitgesproken favoriet. Maar de winst zullen ze niet cadeau krijgen. De teams van LYRA en DCLA zullen ook sterk voor de dag komen. De Leuvenaars gooien 800m-loper Pieter Sisk in de strijd als startloper. Nadien volgen Guillaume Grimard en Belgisch veldloopkampioen John Heymans. Bij LYRA gaat Jochem Vermeulen van start. Hij geeft de stok door aan de Nieuw-Zeelander Hamish Carson en Michael Somers mag het opnemen tegen Hendrix en Heymans.

Geen uitgesproken favorieten bij de vrouwen, hoewel een aantal teams sterk voor de dag zullen komen. ADD pakt uit met Lotte Scheldeman en Mieke Gorissen, de Belgische kampioenes veldlopen op de korte en lange cross. Eline Dalemans en Lisa Rooms, onlangs nog de beste tijdens het BK 10 km op de weg, vormen de sterkhouders voor AVLO. Vanuit Waalse zijde komt CABW met de beste papieren. Vanessa Scaunet en Imana Truyers zijn de grootste namen in die ploeg. De winnaar van vorig jaar, VITA, gaat zondag niet van start, waardoor we sowieso een nieuwe winnaar krijgen op de erelijst.

De volledige deelnemerslijst en het tijdsschema kan je hier bekijken. Een samenvatting van de CrossCup Relays in Berlare kan je zondagnamiddag bekijken op Sporza.