27/01

Rani Rosius, Belg voor Belgrado? “Eerst de limiet lopen”

rosius-rani-2021-tallinn-eku23-finale-belga-min

Rani Rosius

Het WK in Belgrado, door de coronapandemie het eerste WK indoor in vier jaar, nadert met rasse schreden. En dus blikken wij in onze reeks ‘Belg voor Belgrado?’ vooruit met een reeks prominenten uit eigen rangen. Hoeveel kans geven ze zichzelf op Belgrado? En wat is hun doel in de Servische hoofdstad? Rani Rosius bijt de spits af.

Rani, hoe lopen de trainingen?

“Helaas heb ik corona opgelopen. Ik had het stevig te pakken en heb een week in bed gelegen. Vorige donderdag mocht ik uit quarantaine, dus ik ben nog niet lang opnieuw aan het trainen. Ik heb het gelukkig in een rustige week opgelopen en heb niet veel trainingen gemist, maar het is toch vervelend om terug te komen na zo’n virus. Mijn lichaam is nog altijd moe en het virus heeft nog een impact op mijn trainingen. Mijn hartslag schiet heel snel de hoogte in. Dus momenteel is het alleen maar rusten en trainen. Tussendoor moest ik ook examens afwerken. (Rani studeert Lerarenopleiding L.O. en chemie, red.)”

Verliep alles wél naar wens voor je ziek werd?

“Ja, alles is vrij goed verlopen en ik heb een stevige voorbereiding achter de rug met onlangs nog een goeie stage op Tenerife. Je probeert elk jaar ietsje meer te doen en de intensiteit iets hoger te leggen.”

Waarop lag de nadruk de laatste tijd op training?

“Mijn knieën hoger brengen en mijn start wat meer op een echte start laten lijken.”

Waarom doe je ondanks die verstoorde voorbereiding toch aan het Allianz KVV mee komende zondag over 60 meter?

“Omdat ik een wedstrijd in de benen wil hebben vóor de ISTAF in Berlijn. Dat is een hoogstaande wedstrijd en ik wil daar niet staan zonder te weten wat ik waard ben.”

Met welke ambitie start je zondag?

“Op stage ging het écht goed. We gingen ervoor, maar na die ziekte heb ik geen idee wat ik waard ben. Eigenlijk is dat elk jaar wel zo in aanloop naar de eerste wedstrijd. Op training loop ik nooit zo hard als in wedstrijd. Je kan zo veel tijden opnemen als je wil in training, maar een wedstrijd is iets helemaal anders. Ik verwacht zondag nog niet veel en weet dat ik nog werk heb. De WK-limiet (7”30, red.) ga ik zeker nog niet lopen.”

Maar het WK indoor is wel een ambitie?

“Dat is zeker het doel, maar ik moet eerst de limiet lopen. Of die limiet haalbaar is? Dat ga je mij niet horen zeggen. Ik wil het niet jinxen. Mijn coach (Johan Baert, red.) en ik zijn twee exact dezelfden op dat vlak. Wij zeggen nooit: dit wordt nu eens echt een goed seizoen. We kijken van dag tot dag en gaan op voorhand geen grote uitspraken doen. We hebben het WK zelfs nog niet in de planning gezet, omdat ik nog niet geplaatst ben. Dat is een leegte nu. Stap voor stap.”

Hoe belangrijk is het indoorseizoen voor jou, in vergelijking met outdoor?

“We zorgen altijd dat we twee volwaardige seizoenen kunnen draaien. Indoor is dus een groot doel. Het is niet iets waar ik losjes over ga. Ik wil er staan.”

Alle info over het WK Indoor in Belgrado vind je hier