29/04

PK Vlaams-Brabant: drie minima voor de thuisclub

-ldq0405Elenadefrere

Elena Defrère was een van de grote uitblinkers in eigen Kessel-Lo.

Het PK outdoor van Vlaams-Brabant in Kessel-Lo heeft vooral op de eerste dag, toen de temperaturen iets hoger lagen, voor enkele mooie uitschieters gezorgd. Ben Broeders was de absolute uitblinker, maar ook zijn clubgenoten Elien Vekemans en Elena Defrère sloopten internationale minima.

Ben Broeders/DCLA was, zoals we zaterdag al meldden, goed voor 5m59 en dus ook het EK in Berlijn. Een zeldzame prestatie van internationale uitstraling op een PK. Zijn trainingsgenootje Elien Vekemans/DCLA ging over 3m85 en mag naar het EK voor scholieren. Daar zal ze samen met een clubgenote kunnen aantreden, want ook Elena Defrère/DCLA was in het kogelstoten goed voor de limiet voor Hongarije. Elena stootte 16m02 en wordt zo tweede aller tijden. Ook haar discusworp van 43m90 mocht er zijn.

Nog op dag één was er in Kessel-Lo een sterke 400 meter te bewonderen, eerst van Toon Bodson/DAC bij de cadetten in 52"04 en dan van Tim Rummens/DCLA bij de seniores in 47"61. Sietske Lenchant/ROBA was met de kogel goed voor een persoonlijk record: 13m64.

Op dag twee ging het kwik nog verder naar beneden en dus werden de uitschieters schaarser, maar Sietske ging op haar elan door en werd een van de absolute uitblinksters van het weekend. In het speerwerpen met opnieuw een persoonlijk record, 42m00, in het hinkstapspringen met 12m24. Drie keer goud. Ook twee atleten van de thuisclub lieten al zien in goede doen te zijn: Andreas Vranken/DCLA met 10"67 op de 100 meter, Edwin Nys/DCLA met 53m39 in het discuswerpen.

 Bekijk hier de resultaten