05/02

PK Veldlopen Limburg: Goele Truyers en Steven Heemskerk

-44h0611-44h0611
Op een zwaar parcours in Lanaken streden de Limburgse atleten om de provinciale veldlooptitels. Steven Heemskerk/ATLA en Goele Truyers/AVT haalden hun eerste titels bij de seniores aan boord.
Goele Truyers/AVT (foto) nam een bijzonder snelle start en zette al in de aanvangsronde iedereen op ruime achterstand. De atlete uit Hechtel leek op weg naar een onbedreigde voorsprongzege, maar kreeg in de laatste ronde een zware klop van de hamer. Zo ging de zege over all naar juniore Paulien Nelissen/ACA die minder flitsend van start gegaan was. Anne Schreurs/GENK pakte knap zilver, Lotte Scheldeman/ADD ging in het slotronde nog voorbij master Kim Nulens/AVT die bij de seniores aantrad.
Master Steven Heemskerk/ATLA, 38 ondertussen, loopt in Limburg al verschillende seizoen bij de seniores. Na een traditioneel minder goede start, zette de Lanakenaar al in de eerste ronde orde op zaken. Met ruime voorsprong pakte ook hij zijn allereerste veldlooptitel bij de seniores.
Studenten Yenthe Monnens/GENK en Tom Robben/TACT waren heel tevreden met zilver en brons.
Bij de mannen juniores ging de titel naar Matthias Gombeer/LOOI. De scholierentitels waren voor Jef Neyens/ATLA en clubmaat Aron Claesen bij de jongens, bij de meisjes triomfeerden Lena Puttters/ATLA en Hannah Blockx/LOOI. Bij de cadetten ging het goud naar Arnoud Janssen/ATLA en clubgenoot Luca Mebis, Gitte Vandenberk/DALO en Lore Camps/AVT waren bij de meisjes aan het feest.
 
 
De juniores meisjes van AVT konden deelnemen aan het Europees clubkampioenschap in de Portugese Algarve. Nienke Hellings/AVT kwam als 25ste knap voor de dag in Zuidelijk Portugal.