20/04

PK Oost-Vlaanderen: de werpers van Jurgen Van Den Branden

pk-oost

Junior Ruben Verheyden: Portugese trainingen meteen vertaald in een snelle provinciale 800m-titel.

In tegenstelling tot de voorbije jaren, was het deze keer hoogzomer op en rond het atletiekterrein in Lebbeke, waar gestreden werd om de provinciale schildjes. Echte topprestaties werden er echter niet genoteerd, daarvoor kwamen deze kampioenschappen voor de meesten iets te vroeg op het seizoen. Uitzondering was Sten Geenens/ASVO. De scholier overvleugelde in het hoogspringen alle tegenstand.

De  scholier van Oudenaarde sprong met 2m06 precies de gevraagde limiet voor de EYOF  die eind juli in Baku wordt gehouden. “Meteen weet ik waar ik deze zomer moet naartoe werken. Ik deed 4cm beter dan mijn vorig PR.”  Ook sterk was de prestatie van Ruben Verheyden/EA die de dubbele baanronde liep in 1’54”75 en daarmee veruit de beste junior was. “Een sterke chrono om te  beginnen. Weet dat ik pas sinds dinsdag opnieuw in België ben na een stage in Portugal. De supercompensatie moet dus nog komen. Maar eerlijk, het was Kobe Hens/KAAG die het tempo hoog hield en dus kon ik gewoon volgen.”

Sterk was ook de prestatie van juniore Zita Goossens/DEIN. Zij holde over de hoge horden naar een stevige 14”53.

Naar jaarlijkse gewoonte waren er ook heel wat atleten die met twee titels naar huis gingen. Bij de cadetten was deze eer weggelegd voor de Wase spurter Stijn Van der Vreken. Hij won zowel de 100m als de 200m. Bij de jongens scholieren knalde Jente Hauttekeete/KAAG naar goud in de 200m (22”87) en in het kogelstoten (15m08). Bij de juniores meisjes stond er in het verspringen geen maat op Sara Vanhalst/DEIN. Zij sprong 5m33 ver nadat ze eerder al het hinkstapspringen had gewonnen met 11m19. Rian Van den Branden/AVLO let duidelijk op bij de trainingen van vader Jurgen want hij won zowel kogel (13m49) als discus (42m69). Met Jarno Wagemans/HAMM had Jurgen nog een gouden werper bij de seniores in het kogelstoten (15m95) terwijl Stijn Spilliaert/HAMM met 51m38 de beste was in het discuswerpen. Ook hij is een pupil van Jurgen Van den Branden.

Sterk bezet was de 1500m bij de seniores-juniores vrouwen. Eline Dalemans/AVLO (4’42”16) was er net een fractie sneller dan clubgenote Justine Tinck. Febe Triest/HAMM liep even later als derde en eerste juniore over de streep (4’43”43). Dit trio loopt maandag in Ninove ook de 800m op de tweede dag van het PK.

Bekijk hier de resultaten van Lebbeke.