15/01

PK Limburg: Eerste voor Lana Ryckaert, tweede voor Laurens Vanderlinden

img-6973-5

Laurens Vanderlinen (centraal met borstnummer 2606) op weg naar zijn tweede Limburgse titel.

Een felle koude wind en een zompige bodem met slijk- en modderstroken zorgden ervoor dat de 436 deelnemers voor hun provinciaal veldloopkampioenschap aan ’t Speelhof in Sint-Truiden een selectief parcours voorgeschoteld kregen. Bij de mannen seniores verlengde Laurens Vanderlinden/SACN met grote voorsprong zijn titel, bij de vrouwen zegevierde Lana Ryckaert/LOOI.

Lana Ryckaert/LOOI scheidde zich samen met clubgenote en juniore Hannah Enkels en Anne Schreurs/GENK van meteen na het startschot van de concurrentie af. Toen Schreurs haar twee Looise metgezellen diende te laten gaan, lag voor Ryckaert de weg naar haar eerste Limburgse veldlooptitel breed open, al moest ze op haar beurt trainingsgenote Enkels laten lopen . Eerstejaarsjuniore Enkels pakte uit met een sterke slotronde en finishte uiteindelijk met bijna een halve minuut voorsprong op Ryckaert.

Bij de mannen stond er opnieuw geen maat op Laurens Vanderlinden/SACN. Hij was na een lange solo net als vorige winter in Lommel een maatje te groot voor de tegenstanders. Laatst overgebleven metgezellen Jorne Vanherck/SACN en Wouter Simons/ATLA vochten in de strijd voor het zilver een stevig robbertje uit. Vanherck prikte en nam een paar meter afstand, Simons dichtte het kloofje en pakte op zijn beurt met een versnelling uit. Die leverde de Genkenaar uiteindelijk de tweede plaats op.

Ook bij de juniores ging het goud voor het tweede jaar op rij naar Neerpelt. Zjef Ceunen/SACN had weinig tot geen weerwerk van zijn categoriegenoten, maar hij moest wel tot op de streep doorlopen om de taaie tegenstand van master M40 Steven Heemskerk/ATLA te breken.