07/01

PK indoor Antwerpen en Vlaams-Brabant: Interprovinciale sprintduels boeien

-ldq7162
Koning Winter had lelijk huisgehouden want een wit sneeuwtapijt bedekte de wegen naar de Gentse Topsporthal. Alsof dat nog niet genoeg was, sneuvelde de geluidsinstallatie waardoor de neutrale atletiekliefhebber het hele gebeuren moeilijk kon volgen.

Eens dat euvel opgelost, kon iedereen genieten van de gelukte polsstoksprong van seniore Aurélie De Ryck/LYRA over 4m20, exact de limiet voor de Universiade in Taipei. Een andere LYRA-atleet die indruk maakte, was junior Simon Verherstraeten. Nadat hij met 7”03 in de 60m nipt zijn meerdere moest erkennen in Kobe Vleminckx/ACHL, won hij even later wel een prestigeduel tegen Tuur Bras/OEH in de 60m horden. Tuur klokte een stevige 8”03 maar zag zijn Antwerpse leeftijdsgenoot nog twee honderdsten sneller lopen.
Senior Tim Rummens/DCLA hield in de 400m met 49”95 Christian Iguacel/AVKA (50”19) nipt en in extremis af maar beide mannen kroonden zich wel tot provinciaal kampioen. Een even boeiend duel bij de juniores waar eerstejaars Sven Van Den Bergh/AVKA (49”19) het haalde van tweedejaars Gerbrand Huts/RCT (49”29). Jonathan Sacoor/OEH leek op weg naar de dubbel maar zag in de 60m clubmakker Axel Viaene (7”11), in dezelfde tijd trouwens, de strijd via de finishfoto winnen. In de 200m was er met 21”85 absoluut niemand opgewassen tegen de ranke Vlaams-Brabander.
Sofie Lauwers/RAM (800m: 2’20”63), Karen De Prijck/ABES (hoog: 1m64) en Sophie Verlinden/WIBO (kogel: 12m92) verloren sinds mensheugenis niet meer op een provinciaal kampioenschap en verlengden vlotjes hun seniorestitels. In Vlaams-Brabant was het Vanessa Sterckendries/OEH (12m05) die met de kogel nipt de betere was van clubgenote Nele Van Nerom (12m00).
Cadet Jules Vanlangenaker/RCT won het polsstokspringen met 3m50 en sprong even hoog als de Antwerpse kampioen Robbe Torfs/ACHL. En dat ze in Herentals kunnen springen, bewezen ook scholieres Hanne Borstlap (goud: 3m75) en Fleur Hooyberghs (zilver: 3m60). Plots komt het Belgisch record van 3m90 in gevaar.
Nederlander Remco Goetheer/OLSE (17m28) was de beste van een gesmaakte kogelcompetitie. Eerstejaarsbeloften Matthias Quintelier/AVKA en eeuwige tegenstrever Ilya Defrère/DCLA, streden andermaal voor de eer en Matthias haalde het met 15m80 tegenover 15m05 voor de Leuvenaar die vanuit een lange blessureperiode terugkomt. 

Bekijk hier de resultaten.

Bij de foto: Kobe Vleminckx (links) en Simon Verherstraeten: snelle junioressprints.