20/04

PK Antwerpen: tegenwind in een zonnige Rode Loop

pk-antw

Chadrak Belinda Bula Bula imponeerde met twee stevige cadettenzeges in Merksem.

Het verschil met vorig jaar kon niet groter zijn. In 2018 regende het en waren er gevoelstemperaturen van net boven het vriespunt, maar nu waren de weergoden ons veel beter gezind. Maar ook al was het dan zonnig en warm, er stond toch een tegenwind in de laatste rechte lijn van Merksem waardoor echte topresultaten in de sprint uitbleven. Bovendien waren nog heel wat atleten aan het uithijgen van een vermoeiende stage eerder deze paasvakantie waardoor enkele topfavorieten forfait gaven en anderen nog zeker niet in topvorm staken.

Cadette Chadrak Belinda Bula Bula/VMOL trok haar sterke indoorseizoen gewoon door en begon de dag met stevige 300mH-winst in 44”79. Op het einde van de dag haalde ze nog een tweeden gouden medaille door de baanronde in 59”61 af te leggen. Scholiere Lotte Stuer/LYRA (65”57) en seniore Paulien Couckuyt/AVKA (58”31) wonnen zoals verwacht de 400mH. Voor de laatste was het groot feest, want ze voldeed meteen aan de voorwaarden om naar het EK beloften in het Zweedse Gavle te mogen gaan. In de zuivere sprintnummers waren het de jongens die in actie kwamen. Thuisatleet Abdul Rahman Anouku/OLSE won de 100m seniores in 11”19 en zag in de 200m Hannes Huyck/SPBO het goud veroveren in 22”33. De Bornemnaars toonden zich ook bij de juniores sterk want Daan Fostier (11”58) kroonde zich na een millimetersprint met clubgenoot Thomas Van Hemelrijk (11”59) tot provinciaal kampioen. De 200m was een kolfje naar de hand van favoriet Maarten Saerens/HAKI (22”81). Op dat moment blies de wind meer dan 3m/s in het nadeel wat de eerder matige tijd meteen verklaart.

Senior Matthias Quintelier/AVKA voegt weer twee provinciale titels toe aan zijn rijkgevulde palmares. Zowel in het kogelstoten (17m06) als in het discuswerpen (46m71) was hij de beste. In het hoogspringen maakte cadet Ynse Hoornaert/KAPE indruk door zo vroeg in het seizoen al over 1m76 te gaan. Brett Jacobs/AVZK sprong zelfs over 2m02 en won het senioresgoud. Leeftijdsgenote Kirsten Umans/HAKI (43m17) won alweer het speerwerpen.

In een clubonderonsje van de 1500m finishte Shana Lauwers/ATAC (4’37”63) net iets sneller dan Femke Speelman-Rooms (4’40”96). Stefanie Brosens, eveneens ATAC, won het verspringen met 5m67 en dat is een stevig nieuw persoonlijk record. In de 800m was junior Jorne Vanherck/VMOL (1’59”23) de enige die onder de twee minuten kon duiken. Maandag mag diens club de organisatie op zich nemen en de atleten hopen op even mooi weer…maar dan iets minder winderig.

Bekijk hier de resultaten van Merksem.