24/04

Pieter Sisk stoomt naar EK-limiet

sisk-pieter-2021-oordegem-micromeeting-jdc-2

Pieter Sisk mag zich opnieuw opmaken voor een internationaal kampioenschap

De eerste micromeeting van het seizoen heeft meteen een EK-limiet opgebracht. Pieter Sisk liep op de 800m naar de limiet voor het EK voor beloftes. Timothy Herman en Philip Milanov maakten eveneens een goede beurt in Oordegem en Imke Vervaet toonde zich klaar voor de World Relays.

De micromeeting in Oordegem was bedoeld om atleten de kans te geven om zich te kwalificeren voor een van de internationale kampioenschappen die deze zomer plaatsvinden. Pieter Sisk/DCLA greep die kans met beide en liep dankzij knap haaswerk van Marius De Bruyn/EA naar de limiet voor het EK voor beloften in het Noorse Bergen. Het PR van Sisk stond sinds 2018 op 1’47”98. Vandaag liep hij de klok stoppen na 1’47”52, waarmee Sisk zich dus verzekerd van een ticket voor het EK. De limiet voor dat EK staat namelijk op 1’47”76.

In het speerwerpen opende Timothy Herman/ACME zijn seizoen met een 78m07 en Philip Milanov/VAC liet 63m81 noteren als beste worp in het discuswerpen. Daarmee openen ze hun seizoen met veelbelovende prestaties.

Op de 400m won Imke Vervaet/RCG hun duel tussen de Cheetahs. Met 53”30 bleef Vervaet amper 8 honderdsten boven haar PR en kon zo Paulien Couckuyt/VAC (53”58) afhouden. In een interview met Vervaet heeft ze het over de ambities van de 4x400m ploeg in Polen tijdens de World Relays. Liefde Schoemaker/MOHA werd derde in 54”16 en mist zo de limiet voor het EK voor juniores op 11 honderdsten. Voor Hanne Maudens/VS was de wedstrijd snel afgelopen na een valse start. Maar het wordt een kwestie van tijd voor ze die limiet haalt. Op de 200m bewees Yoran Deschepper/MACW dat zijn bronzen medaille op het BK AC geen toeval was. Deschepper scherpte zijn PR van 21”67 aan tot 21”40 en bleef op die manier Camille Snyders/WACO voor die tweede werd in 21”66. Emiel Botterman/DEIN werd derde in 21”79. Daarmee dook hij voor het eerst onder 22 seconden op de halve baanronde.

De volledige uitslag van de micromeeting in Oordegem kan je hier terugvinden en beelden van de wedstrijden vind je hier terug.