17/06

Persoonlijk record 1.500m voor Isaac Kimeli in Marseille

adam7-kimeli

Isaac Kimeli.

Isaac Kimeli heeft in het Zuid-Franse Marseille nogmaals zijn persoonlijk record in de 1.500 meter bijgesteld. Hij bracht het naar 3:36.51. Voor Louise Carton was er in het Duitse Tübingen een beste seizoenstijd in de 5.0000 meter van 15:41.30.

Het wedstrijdverloop was niet ideaal bij Isaac Kimeli/OEH in Marseille. De passage aan 1.000m was in 2:29 véél te traag, en daarna liet hij zich ook nog insluiten toen de wedstrijd openbrak. Helemaal op het einde kwam Isaac echter nog met een indrukwekkende rush, waarmee hij tot op drie honderdsten van de sterke Britse winnaar Charlie Grice kwam. Isaac schuift op van acht naar zes op de Europese ranking, in de 5.000 meter is hij nog altijd vijfde. "De benen waren geweldig, maar de wedstrijd niet. Niemand wilde achter de hazen aan, en ze kregen een voorsprong van tientallen meters. Ik denk dat er nog twee seconden af kunnen in een écht snelle wedstrijd. Op 25 juni vertrek ik voor drie weken naar Sankt-Moritz, en daarna loop ik nog een 5.000 meter in aanloop naar het EK."

Louise Carton/ACME kwam in Duitsland na een ingehouden start op kop van een achtervolgend groepje terecht, maar uiteindelijk verging het haar wel veel beter dan in Nijmegen. Bleef ze een week geleden nog boven de zestien minuten, kwam ze nu al in de buurt van de EK-limiet, die op 15:36.42 staat. "Ik houd er een dubbel gevoel aan over. Het plan was om voorzichtiger te starten dan vorige week, maar daardoor kwam al na een ronde aan kop van een tweede groepje. Ik heb de wedstrijd dus zo goed als helemaal solo afgewerkt. Op zich liep ik niet slecht, maar met wat meer volk rond me, was de limiet volgens mij wel mogelijk. Enerzijds ben ik teleurgesteld, anderzijds trots op mezelf. Het zijn moeilijke tijden geweest, en ik heb me na vorige week goed herpakt."

Ook Ben Broeders/DCLA was in Leverkusen goed voor een beste seizoensprestatie. Hij werd er derde met een sprong over 5m60. "Na de krampen in Ostrava, ben ik hier wel blij mee. Het was mijn eerste keer op volledige aanloop, en ik ging met veel ruimte over 5m60. Daarna lukte 5m70 net niet."