30/08

Paulien Couckuyt genoot van Diamond League Parijs ondanks mindere prestatie

couckuyt-paulien-2021-lokeren-fc-jdc

Paulien Couckuyt.

Op de Diamond League van Parijs liep Paulien Couckuyt aflopen zaterdag haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen. Ze moest er vrede nemen met een zevende plaats en 56”36, maar kon die prestatie best kaderen. Mogelijks loopt ze vrijdag ook op de Memorial Van Damme.

“Na drie weken nog eens een 400 meter horden afwerken blijkt best pijnlijk”, zei Paulien Couckuyt/VAC met de glimlach maar tegelijk ook met een stevige grimas op het gezicht. “Na Tokio heb ik eerst een week bijna niks kunnen doen van de jetlag en daarna heb ik nog eens een week niet kunnen lopen van de rugpijn. Zelfs stappen was pijnlijk. Afgelopen week heb ik met een bang hartje toegewerkt naar deze race, want ik wilde toch graag nog één 400 meter horden lopen na de Spelen.”

De wedstrijd in Parijs liep allesbehalve volgens plan, maar Paulien liet het niet al te veel aan haar hart komen. “Er was veel wind, ik ben te snel van been veranderd en heb niet genoeg doorgelopen, en toch heb ik ervan genoten. Mijn eerste Diamond League, daar wilde ik geen neen tegen zeggen. Een week na de Spelen kreeg ik bericht dat het mogelijk was om deze wedstrijd af te werken. Van Tokio naar Parijs gaan, vond ik ook wel mooi, omdat de volgende Spelen daar zijn. Ik kon het gewoon niet laten liggen. In Tokio heb ik het publiek heel fel gemist en het deugd om nog eens voor een bijna vol stadion te lopen.”

De vermoeidheid hakt er stevige in bij de nationale recordhoudster, die snakt naar haar offseason. “Na Tokio was ik mentaal en fysiek op. Ik heb nood aan vakantie en dat is in Parijs nog eens bevestigd. Ik sta mentaal niet meer sterk, door de vermoeidheid. Misschien voeg ik er wel de Memorial Van Damme nog aan toe.” Daar staat een battle tussen Belgische en Nederlandse atletes op de agenda in de vlakke 400 meter.