10/08

Paulien Couckuyt en Hanne Maudens sterk op dreef bij generale repetitie voor BK

couckuyt

Paulien Couckuyt.

Verschillende A-elites openden afgelopen weekend hun seizoen, de meesten op de piste van het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Zondag op de Brussels GP etaleerden Paulien Couckuyt en Hanne Maudens hun goede vorm.

Paulien Couckuyt/VAC had zaterdag met 52.98 al een persoonlijk record gelopen over 400 meter, zondag deed ze daar met 56.58 over 400 horden haar derde chrono ooit op haar beste nummer bij. "Ik ben blij dat ik eindelijk weer wedstrijden mag lopen en nu ook weer weet waar ik sta", zei ze na afloop. "In de winter kon ik niet veel trainen door een zware rugblessure, dus het is mooi dat ik alweer op dit niveau sta. Ik ben tevreden, maar voelde me niet fris na de wedstrijd van zaterdag. Het kan zonder twijfel sneller. Ik zou graag onder de 56 seconden duiken, maar wil dit seizoen vooral proberen om mijn record op de vlakke 400 meter verder aan te scherpen."

Hanne Maudens/VS kwam met een mooie 6m40 - en dat ondanks tegenwind - in de buurt van haar PR in het verspringen, dat op 6m51 staat. Renée Eykens/AA finishte als tweede in de 800 meter in 2:04.52. Manon Depuydt/ACME liep naar 11.65 in de 100 meter en 23.89 in de 200 meter. Imke Vervaet/RCG was precies even snel over 100 meter, op de dubbele afstand deed ze beter met 23.54. Michael Obasuyi/OEH kwam bij zijn seizoensopener op de hoge horden met 13.71 meteen relatief dicht in de buurt van zijn besttijd, die op 13.54 staat. Niels Pittomvils/VAC wipte over 4m61 in het polsstokspringen.

Jonathan Sacoor/OEH lukte zaterdag een persoonlijk record van 21.15 in de 200 meter. Daags nadien werd hij in 46.56 tweede in de 400 meter. Zijn seizoen zit er al op, vandaag reist hij naar de VS, waar hij studeert. "Anderen jaren mocht ik iets later komen, maar nu moet ik eerst een coronatest ondergaan en daarna in quarantaine", legt Jonathan uit waarom hij België nu al verlaat. "Ik ben blij dat ik nog een paar wedstrijdjes hebben kunnen lopen. Ik had misschien op iets meer gehoopt, maar al bij al mag ik niet klagen over mijn niveau. Zonder wedstrijdritme en in deze hitte is het allemaal niet zo evident. Ik train in Amerika nog twee weken door, daarna volgt mijn rustperiode."