16/12

Paralympiërs en recreanten zij-aan-zij op G-indoor in Gent

foto-gitte-g-indoor
Er valt zondag op de G-indoor athletics in Gent veel te beleven. Zowel de gevestigde waarden (duel Genyn-Habsch) als recreanten en nieuwkomers zullen er uitgebreid aan hun trekken komen.

De derde G-indoor athletics pakt uit met een topaffiche. Wereldtoppers Peter Genyn/51 en Roger Habsch/51 treffen elkaar in een rechtstreeks duel op de 60m. Maxime Carabin/52 en jong talent Johannes Balbaert zijn ook van de partij. Het beloven hoogstaande en spannende wedstrijden te worden op het BK.

Leuke nieuwigheid: ook niet-aangesloten leden met een handicap kunnen deelnemen aan het competitieve luik om zo kennis te maken met de atletiek. “Dit evenement is zeer belangrijk voor de promotie van de G-atletiek in Vlaanderen”, vertelt Paula Vanhoovels, coördinator van de G-werking bij Atletiek Vlaanderen. “De laatste weken zagen we een grote toename van aanvragen voor classificatie van atleten. Daarnaast zijn er ook enkele jonge sporters met een handicap die zondag de eerste stap in de atletiek zullen zetten. Wie weet detecteren we een nieuwe potentiële Paralympiër.”

Wheeler-boegbeeld Peter Genyn houdt tussen 16u en 17u een signeersessie van zijn zeer gesmaakte biografische boek “Wheelchair Racer”. Geïnteresseerden kunnen het zondag aan een verlaagd tarief aankopen én meteen laten signeren.

Afspraak zondag om 13u in de Topsporthal; Zuiderlaan 14 te Gent.

Het programma en de deelnemerslijst is te raadplegen via Atletiek.nu.

Meer info hier op de G-atletiekpagina van Atletiek Vlaanderen

Een organisatie met ondersteuning van Sport Vlaanderen en de stad Gent.