12/08

OS Rio: Nafi Thiam over 1m98 !

belgaimage-95314193
Na haar succesrijke horderace met persoonlijk record, verbaasde Nafi Thiam de hele zevenkampwereld – en ver daarbuiten – met een geweldige hoogspringcompetitie: 1m98 !

Dat is niet alleen een tweede persoonlijk record van de dag, het is tevens de tweede Belgische hoogspringprestatie ooit én de allerbeste sprong die ooit wereldwijd in een zevenkampcompetitie werd geregistreerd. Nafi was bovendien niet alleen: ook de Britse Katarina Johnson-Thompson klaarde die hoogte. Thiam ging van bij haar eerste beurt over die 1m98, haar Britse concurrente 'pas' bij de tweede. Thiam legde een blank parcours af van 1m83, 1m86, 1m89 en 1m92, alvorens drie sprongen nodig te hebben voor 1m95. Voor beide vrouwen was 2m01 – voorlopig – nog te hoog. Een andere Britse, topfavoriete Jessica Ennis-Hill, sprong als derde in deze competitie liefst 9 centimeter lager. Een en ander betekent dat na twee van de zeven onderdelen, Nafi Thiam met 2.252p op de tweede plaats staat na Johnson-Thompson, die 12 punten meer verzamelde.

Volgende opdracht is het kogelstoten, normaliter een goed onderdeel voor de rijzige Luikse (PR van 15m24), maar gezien haar schouderblessure is het toch een beetje bang afwachten hoe die wedstrijd zal verlopen.

Bekijk hier het overzicht van de prestaties van de Belgen in Rio .