27/09

Opleidingsdag atletiek

img-20211023-093814

Start de opleidingsdag met een ochtendloopje

Ben jij al ingeschreven voor onze opleidingsdag atletiek op 15 oktober? Onze algemene opleidingsdag voor trainers, loopbegeleiders, clubbestuurders en vertrouwenspersonen. Het goed gevulde programma omvat sessies voor zowel ervaren als startende (jeugd)trainers en bestuurders. Stel je eigen programma samen met sessies uit de verschillende luiken van de werking van de federatie. De club die het meeste inschrijvingen behaalt t.o.v. het aantal clubleden krijgt een waardebon van €200 van AMO Sport mee naar huis!

De opleidingsdag omvat maar liefst 30 sessies waaruit je kan kiezen, zowel theoretische als praktijksessies. De dag start met een plenaire keuzesessie, waarbij je kan kiezen uit zes diverse sessies, gaande van actieve leertijd in werptrainingen tot High Performance Culture. Hou je van een actieve ochtend? Voor de start van de plenaire keuzesessies staat een ontspannen ochtendloop in twee niveaugroepen (8km/u & 10km/u) op het programma, waar je ook kan kennismaken met mindful running (8km/u).

Stel je eigen programma samen

Na de lunch kan je twee sessies volgen uit het ruime programma. In het Kids & Co aanbod staan onder meer sessies over startblokken, didactische tools en techniekopbouw in het hoogspringen voor jeugdatleten gepland. Het Atletiek & Co aanbod omvat onder meer sessies over het opbouwen van krachttraining, het verschil tussen meerkamptraining en de optelsom van individuele trainingen en de visie op speerwerptraining bij dames door de internationale coach Werner Daniëls. Het Running & Co programma biedt onder meer sessies aan over lopen met diabetes, loopvarianten voor jongeren en medisch-wetenschappelijke ondersteuning voor runners. Het vierde luik, ethiek en clubbestuur, zet in op onder meer professionaliseren, talentcoaching in je club en een uitwisselingssessie tussen vertrouwenspersonen.

Het volledige programma van de opleidingsdag atletiek op 15 oktober vind je hier.

Praktisch 

De opleidingsdag vindt plaats in het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven. De deelnameprijs bedraagt 10 euro per sessie voor leden van de trainersvereniging (VAT), 12 euro voor leden van de Vlaamse Atletiekliga (VAL) en 25 euro voor niet-leden van de Vlaamse Atletiekliga (niet-leden VAL). Voor de natuurloop, de plenaire sessie alsook voor de sessies clubgrade en caseuitwisseling tussen vertrouwenspersonen kan je gratis inschrijven. En de club die het meeste inschrijvingen behaalt t.o.v. het aantal clubleden krijgt een waardebon van €200 van AMO Sport mee naar huis!

Sessies

Alle sessies staan ook afzonderlijk op de bijscholingskalenden van Kids&Co, Running&Co, Atletiek&Co en clubbestuurders met bijkomende informatie. 
Inschrijven voor deze sessies kan via deze link.