29/09

Opening 100% Natuurlopen

natuurlopen
Het bos is een hotspot voor joggers. Logisch ook, de gezonde lucht en de zachte ondergrond zijn ideaal voor deze sportievelingen. Maar ook de heerlijke rust en het schitterende groene decor zijn niet te versmaden. Met de natuurlopen creëert het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met Sport Vlaanderen een aantal uniform bewegwijzerde omlopen in de Vlaamse natuur.

De allereerste natuurloop in Vlaanderen werd begin september 2015 gerealiseerd in de Duinbossen van De Haan en een tweede is sinds half december 2015 operationeel in Gerhagen. In het najaar 2016 komen er nog meer natuurlopen bij over heel Vlaanderen, die mensen al sportend dichter bij de natuur brengen.

Ambassadeurs Guga Baúl en Louise Carton
"Als sporter hou ik zelf vooral van buitensport om de batterijen weer volledig op te laden. Je voelt in de natuur letterlijk de zuurstof door je neus je lichaam opnieuw activeren. Daarom steun ik dit nieuwe project natuurlopen voor de volle 100%”, aldus Guga Baúl. Daarnaast zet Belgisch kampioene veldlopen Louise Carton haar schouders mee onder dit project.

In oktober worden er nog 8 nieuwe natuurlopen geopend.:

Meer info vind je hier.