16/03

50.000 euro voor Running&Co

runninghds043

50.000 euro voor Running&Co!

Dankzij de ondersteuning van Sport Vlaanderen kunnen we ook in 2018 50.000 euro verdelen onder de verenigingen die een kwaliteitsvolle recreatieve werking uitbouwen.

Het Recreatiesportfonds wil de verenigingen waarderen die inzetten op recreatie, door het uitrollen van Start2Run activiteiten, het organiseren van verschillende loopgroepen, erover te waken dat de begeleiding gebeurt door kwaliteitsvolle begeleiders, running en recreatieve activiteiten te promoten...

Running&Co wil de retentie van deelnemers aan loopprogramma's bij de club stimuleren en zet daarom méér in op de aansluiting van recreanten in de club.

In 2018 zal 25.000 euro verdeeld worden op basis van het aantal aangesloten recreanten in de club en 25.000 euro op basis van de kwaliteit van de werking.Dat betekent gemiddeld dus zo'n 4 euro per aangesloten lid (op basis van de gegevens van 2017) én aanvullend een kwaliteitspremie die dat bedrag nog verhoogt.

Bekijk hier het reglement van het Recreatiesportfonds 2018.

Aanvullend voorziet Running&Co een jaarlijkse ontmoeting met alle verenigingen die op running/recreatie inzetten door het stimuleren van deelname aan de Running&Co "Workshop & Family Day". Deze zal in 2018 doorgaan op zaterdag 24 november met ook een luik voor de familie die mee naar de locatie wil afzakken. Meer informatie kan je hierover later terugvinden in de bijscholingskalender van Running&Co.