08/07

Officiële berichten - 8/7/2020

logo val

CORONA UPDATE: AANGEPAST DRAAIBOEK HEROPSTART COMPETITIES

Het draaiboek ‘Back on the Track – heropstart competities’ is bijgewerkt met generieke profielen voor het ‘Covid Event Risk Model’ en de wegwedstrijden. Je kan het draaiboek hier terugvinden.
We vragen aan onze clubs om alle informatie door te nemen in functie van de voorbereiding van hun organisatie(s) en te overleggen met het lokale bestuur. De Vlaamse Overheid publiceerde op 1 juli een COVID Event Risk Model ter ondersteuning van deze aanvraag. Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event.

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

De federale zomerkalender 2020 is aangepast, wijzigingen zijn aangeduid in het rood. Je kan de kalender terugvinden op onze website. Hierbij de wijzigingen:

  • KvV Cad/Sch wordt een week verplaatst én opgesplitst in 2 dagen. KvV Sch op 22 augustus in Deinze en KvV Cad op 23 augustus in Heusden.
  • BK meerkampen Cad/Sch/Jun/Mas wordt een week verplaatst naar 26/27 september.
  • BK meerkampen Sen wordt toegevoegd aan het BK Alle Categorieën op 15/16 augustus.
  • BK/KvV Marathon A.C. en Masters wordt verplaatst naar Brugge op 18 oktober.
  • BK Werpvijfkamp Masters zal doorgaan in Sint-Niklaas op 27 september.

EENZIJDIG AFSCHRIJVEN VAN LEDEN

Deze week kreeg iedere club een Excellijst toegestuurd met namen van leden die in aanmerking komen voor een eenzijdige afschrijving (leden die geen vergunning ontvingen in het huidige én het vorige sportjaar).

De club kan hieruit zelf een selectie maken. De definitieve afschrijvingslijst dient via het Excelbestand opnieuw aan de Vlaamse Atletiekliga bezorgd te worden, uiterlijk 31 augustus 2020 via An. Lijsten die ná deze datum worden ingediend komen niet meer in aanmerking voor het huidige sportjaar. Van zodra de afschrijving gebeurd is kan de atleet onmiddellijk aansluiten bij een andere club.

“SPORTCLUBS ON THE MOVE” GEEFT G-SPORT EEN DUWTJE IN DE RUG

Wandel, loop of fiets ten voordele van jouw sportclub én de G-sport.
De Vlaamse sportclubs gaan de uitdaging aan om samen 1.000.000 km bij elkaar te sporten! De challenge loopt van 17/7 tot 17/9. Al wandelend, lopend of fietsend kan je geld inzamelen ter ondersteuning van de G-sport én van je eigen sportclub!

  • 50% gaat naar jouw sportclub
  • 50% gaat naar de G-sport

Zet je beste beentje voor, trommel je clubgenoten op en ga de uitdaging aan met én ten voordele van je eigen club!
Meer info in bijlage.

PROCEDURE VOOR AANVRAAG VAN IPC-ERKENNING VOOR AMH-WEDSTRIJDEN

Een wedstrijd door IPC (International Paralympic Committee) laten erkennen, zorgt ervoor dat de resultaten van de atleten met een handicap mét geldige IPC-licentie:

  • doorstromen naar de IPC-kwalificatieranglijsten, bv. EK-kwalificatieranglijst
  • doorstromen naar de wereldranglijsten (internationale classificatie atleet vereist)
  • doorstromen naar de recordlijsten, bv. wereldrecordlijst (internationale classificatie atleet en dopingcontrole tijdens wedstrijd vereist)

Organisatoren die ten behoeve van binnen- of buitenlandse AMH-atleten hun organisatie door het IPC willen laten erkennen vinden de procedure hiervoor in bijlage.