08/04

Officiële berichten - 8/4/2022

logo val

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2022

Het reglement voor het jeugdsportfonds 2022 is beschikbaar op onze website. Het aanvraagformulier zal op 1 september 2022 online gezet worden.

NIEUWE PAGINA WEBSITE – WEDSTRIJDEN KAN-BEN

Voor de clubs die een wedstrijd voor Kangoeroes-Benjamins organiseren staat alle informatie om deze wedstrijd voor te bereiden nu gebundeld op één pagina op onze website. Je kan de info terugvinden bij: ‘Voor de clubs: nuttige info: wedstrijdorganisatie’, of rechtstreeks via deze link.

WEEK ETHIEK IN DE SPORT

Hieronder vind je het programma van de “Week Ethiek in de Sport”, gericht naar de sportclubs. Deze informatie is niet alleen nuttig voor de vertrouwenspersonen maar ook voor bestuurders, trainers en andere medewerkers in de club. Het programma en inschrijving ontdek je hier.

GRATIS AANSLUITING VOOR VLUCHTELINGEN

Naar aanleiding van de recente vluchtelingenstroom besliste Atletiek Vlaanderen om gedurende dit sportjaar de ledenbijdrage voor vluchtelingen kwijt te schelden. Uw vereniging kan dus zonder zorgen de gemeente helpen om vluchtelingen op te vangen en via sportactiviteiten de integratie mee te bevorderen.

De federatie zorgt voor een volwaardige sportverzekering en biedt deze voor dit sportjaar gratis aan. Geïnteresseerde verenigingen dienen hiertoe de deelnemers enkel als vluchteling te registreren in het ledenbestand. Er is geen administratieve last. Let wel: enkel aansluitingen als vluchteling komen in aanmerking, geef dus geen andere nationaliteit in.

Verenigingen die grote groepen van vluchtelingen (meer dan 5) zouden integreren in hun werking worden gevraagd hierover te informeren aan Atletiek Vlaanderen via Paula. De Vlaamse Sportfederatie voorziet organisatorische ondersteuning voor de clubs die vluchtelingen willen integreren. De eerste info kan je hier nalezen. Tijdens de komende weken zal die nog verder geactualiseerd worden.

#SMEEREM-CAMPAGNE 2022 GAAT VAN START

Volgende week lanceren Sport Vlaanderen, Gezond Sporten en tien deelnemende sportfederaties de start van de #smeerem-campagne van 2022. We roepen alle sporters op om zich, van kinds af, tijdens het sporten voldoende in te smeren en zo de kans op huidkanker drastisch te doen dalen.

Met smeren is het zoals met sporten: je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, en al zeker nooit mee stoppen. Het moment waarop je moet beginnen te smeren om je voldoende te beschermen, meet je niet af aan de warmte: het is de uv-index die dat bepaalt. Die wisselt met de seizoenen en met het moment van de dag: het is de kracht van de zon, die op een koele dag sterker kan zijn dan op een warme.

Ook onze federatie stapt mee in deze campagne en zal tijdens enkele atletiekmeetings de deelnemers en bezoekers informeren en activeren o.a. door het plaatsen van smeerstanden met zonnecrème.

Wil jouw club ook actief meewerken aan deze campagne?
Dan biedt Sport Vlaanderen de mogelijkheid om tegen een voordelige prijs een zonnecrèmedispenser aan te kopen. Deze bestaat uit een info/bevestigingsbord, een zonnecrèmedispenser en een zakje zonnecrème van 1 liter factor 50 (goed voor 1000 smeerbeurten). De kostprijs zal afhankelijk zijn van het aantal bestelde dispensers, Sport Vlaanderen zal alvast een deel van deze kostprijs op zich nemen.

Om een bestelling te kunnen plaatsen en de correcte prijs te bepalen willen we graag vernemen of jouw club eventueel de aankoop van zo’n smeerstand overweegt. Mogen we daarom vragen om de korte vragenlijst op de website van Sport Vlaanderen in te vullen? Het antwoord dat je geeft in de bevraging is anoniem en niet bindend.

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van volgende vergaderingen terugvinden op onze website: