08/10

Officiële berichten - 8/10/2021

logo val

STARTNUMMERS 2021-2022

Clubs die startnummers wensen af te halen dienen contact op te nemen met An.

BK EKIDEN – 16 OKTOBER 2021

Het BK Ekiden valt onder het huidige zomerseizoen (2021). Startnummer 2021 telt voor deelname. Gezien het hier over een aflossing/interclub gaat geldt het volgende:

 • Op uitzondering van atleten van Belgische nationaliteit voor wie het een eerste aansluiting betreft of een hernieuwde aansluiting is nadat ze gedurende het volledige kalenderjaar voorafgaand aan het lopende jaar vrij geweest zijn van aansluiting, mag een vereniging enkel atleten opstellen die vóór 1 januari van het lopende sportjaar waren aangesloten.
 • Iedere vereniging mag max. 1 atleet met buitenlandse nationaliteit opstellen per estafette. Hieronder vallen NIET: staatlozen, atleten met een dubbele nationaliteit (waarvan 1 de Belgische) en minderjarigen (-18) op de dag van de wedstrijd.
 • Specifiek BK Ekiden: elke ploeg kan deelnemen. Alleen ploegen die volledig voldoen aan bovenvermelde voorwaarden kunnen op het podium komen.

OPLEIDING ATLETIEK.NU

Het PCJ Oost-Vlaanderen organiseert in samenwerking met de VCJ een gratis opleiding Atletiek.nu. Ben je nog niet helemaal thuis in het bedienen van de JuryApp? Dan is dit de ideale moment!

Wat komt er aan bod? Het bedienen van de JuryApp via de tablet + de link leggen met de scoreborden.
Lesgever: Cédric Dieleman
Wanneer: zaterdag 13 november 2021 / 10u00 - 14u00 - 17u00
Waar: Topsporthal Blaarmeersen

!!! Let op: de plaatsen zijn beperkt, maximum 10 deelnemers per sessie !!!
Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2021 bij An met vermelding van naam, club en het uur van de sessie die je wenst te volgen.

OPLEIDING FOTO-FINISH OPERATOR

De Vlaamse Commissie Juryleden organiseert een gratis opleiding foto-finish operator. De opleiding zal gegeven worden met de NIEUWE camera's en software van Argus niet enkel nieuwe kandidaat operators zijn welkom maar ook alle ervaren operatoren!

Lesgever: Cédric Dieleman
Wanneer: zaterdag 13 november 2021 - 13u
Waar: Topsporthal Blaarmeersen

Alle deelnemers ontvangen een deelnameattest.
Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2021 bij An met vermelding van naam en club.

ONBESCHIKBAARHEID TOPSPORTHAL GENT

Op volgende momenten zullen bepaalde standen in de Topsporthal niet beschikbaar zijn:

 • Dinsdagen 26/10 - 9/11 - 16/11 - 23/11 - 30/11 van 17u00-19u00:
  • Werpnetten
  • Kogel
  • Ver
  • Hoog
 • Woensdagen 13/10 - 27/10 - 10/11 - 17/11 - 24/11 van 16u00-18u00:
  • Polsstok
 • Donderdagen 14/10 - 28/10 - 18/11 - 25/11 van 17u00-19u00:
  • Werpnetten
  • Rechte lijn 60m (incl. aanloop hoog)

Daarnaast is de Topsporthal een volledige week niet beschikbaar van zondag 17 tot vrijdag 22 oktober. Je kan steeds de sluitingsdagen raadplegen op deze website.

UITNODIGING FACULTAIR EREDOCTORAAT TOMMIE SMITH & JOHN CARLOS

A pair of gloves that changed the world
Professor Luc Sels, rector van KU Leuven en Professor Filip Staes, decaan van Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen, nodigen u graag uit op de uitreiking van het eredoctoraat aan Tommie Smith & John Carlos op 18 november 2021 om 16u.

Op 16 oktober 1968 toonden Tommie Smith en John Carlos tijdens de Olympische podiumceremonie in Mexico hun zwart gehandschoende vuist. Het stil gebaar werd een icoon in de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging en in de strijd tegen onderdrukking van achtergestelde groepen in de wereld. Dit vreedzaam maar ondubbelzinnig protest, zes maanden na de moord op Martin Luther King, maakte de Black Power-beweging tot voorpaginanieuws in de ganse wereld. Voor Tommie Smith en John Carlos zijn de gevolgen dramatisch: ze worden in eigen land overladen met kritiek, ontvangen doodsbedreigingen en worden uitgesloten als atleet. Dit was voor hen de start van een leven als activist en als rolmodel voor vele generaties en voor de huidige Black Lives Matter-beweging.

Met dit eredoctoraat brengt KU Leuven hulde aan hun morele moed en hun geweldloos verzet in de strijd tegen sociale onrechtvaardigheid. Meer info rond programma en registratie kan je terugvinden op deze website.

NIEUWE COVID-19-GEZONDHEIDSENQUÊTE - SCIENSANO ROEPT JULLIE HULP IN

Sciensano lanceert de 8ste COVID-19-gezondheidsenquête! Hierbij focussen ze op welzijn en levensstijl.
Wat houdt de 8ste COVID-19-gezondheidsenquête in?
Door deze enquête kunnen ze de invloed van de coronacrisis op de mentale, sociale en fysieke gezondheid onderzoeken. Volgende onderwerpen komen onder meer telkens terug: de aanwezigheid van slaap- en angststoornissen, de vitaliteit en de mate van sociale ondersteuning. De 8ste COVID-19-gezondheidsenquête bevat eveneens een aantal vragen die peilen naar levensstijl en naar de impact van de crisis op verschillende levensdomeinen.

De vragenlijst is gericht op personen van 18 jaar en ouder die in België wonen en dient ingevuld te worden vóór 18 oktober.
Hierbij de link naar de online vragenlijst.

GROTE ONLINE REANIMATIESESSIE

Elke dag, worden in België 30 mensen slachtoffer van een hartstilstand.
Elke dag, storten 30 mensen in bij hen thuis, op straat, op het werk, op school enz.
En moest u getuige zijn van zo’n voorval, zou u kunnen ingrijpen?

Ter gelegenheid van de internationale reanimatiedag, nodigt de Belgian Heart Rhythm Association u uit voor haar grote online reanimatiesessie, die plaatsvindt op zaterdag 16 oktober om 16u. De sessie duurt slechts 25 minuten en leert u voor eens en altijd hoe u efficiënt en snel moet reageren. Klik op deze link om deel te nemen.

Deskundigen zijn het erover eens dat dit alleen al in België 1000 levens per jaar zou kunnen redden! In 25 minuten tijd… kunt u een held worden! Aarzel dus niet en neem deel aan dit evenement met de leden van uw club!

De kers op de taart? Als u zich inschrijft voor dit evenement, maakt u kans om een defibrillator van Philips te winnen t.w.v. €1250 voor uw groep! Klik op deze link om deel te nemen aan de wedstrijd.

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van volgende vergaderingen terugvinden op onze website: