06/09

Officiële berichten - 6/9/2019

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

De federale zomerkalender 2020 staat op onze website, je kan deze hier terugvinden.

SPORTREGLEMENTEN / WEDSTRIJDENPROGRAMMERING 2020

De sportreglementen en wedstrijdenprogrammering 2020 staan vanaf vandaag op onze website, je kan deze hier terugvinden.

BK ESTAFETTEN – 8/9 (MERKSEM)

Herinnering aan gewijzigd reglement, zie artikel 170:
Elk lid van een aflossingsploeg mag slechts één deelafstand lopen. Gelijk welke vier atleten van hen die ingeschreven zijn voor de competitie, hetzij voor de aflossing of een andere wedstrijd, mogen gebruikt worden voor het samenstellen van de aflossingsploeg in gelijk welke ronde. Eens een aflossingsploeg aan de competitie begonnen is mogen tot maximaal vier bijkomende atleten gebruikt worden als vervangers voor het samenstellen van de ploeg. Wanneer een ploeg een overtreding begaat tegen dit artikel wordt zij gediskwalificeerd.

BESCHERMDE MEETINGS 2020

Vanaf heden kunnen de verenigingen hun beschermde meetings aanvragen.
Het formulier is beschikbaar via de ‘Openbare Bijlagen’ op ALABUS en moeten ingediend worden bij Josefien.

Deadlines om in te dienen:

  • IAAF/EAA/FC/FCMK-meeting: T/m 27 september 2019
  • ACM:                                           T/m 11 oktober 2019

KANDIDATUREN PCJ

Bij aangetekend schrijven of met ontvangstmelding (via mail) aan Josefien uiterlijk 30 september 2019.
Verkiesbare functies per provincie:

ANTWERPEN                                        OOST-VLAANDEREN
2 leden (mandaat van 2 jaar)            2 leden (mandaat van 2 jaar)
                                                               1 lid (mandaat van 1 jaar)

VLAAMS-BRABANT                               WEST-VLAANDEREN
2 leden (mandaat van 2 jaar)             2 leden (mandaat van 2 jaar)

LIMBURG
2 leden (mandaat van 2 jaar)
2 leden (mandaat van 1 jaar)

OPROEP KANDIDATEN WERKGROEPEN

De raad van bestuur start in kader van de lange termijn strategie 2 werkgroepen op:

Werkgroep communicatie:
De communicatiestrategie van de federatie uitwerken en vormgeven. Het zinvol combineren van onze huidige communicatie (website/nieuwsbrief/off.ber./facebook/twitter) met de steeds groeiende mogelijkheden van nieuwe media. Op korte termijn ook het profiel van een nieuwe communicatiemedewerker uittekenen.

We zoeken 2 vrijwilligers om deze werkgroep te versterken. Onze voorkeur gaat naar enthousiaste en gemotiveerde mensen vertrouwd met onze sport, maar ook met bewezen ervaring in communicatie, media,…

Werkgroep informatica:
De eerste prioriteit is definiëren van de functionaliteiten van een product dat de huidige wedstrijdsoftware (WV11) kan vervangen. In 2de fase het selecteren van een nieuwe oplossing.

We zoeken 2 vrijwilligers om deze werkgroep te versterken. We zijn niet op zoek naar informatici of technische mensen, maar naar ervaren organisatoren die goed de noden kennen van het voorbereiden, uitvoeren en verwerken van alles wat bij de organisatie van een wedstrijd komt kijken.

UBO-REGISTER

Niet enkel vennootschappen, maar ook vzw's en stichtingen moeten via elektronische wijze, namelijk via MyMinFin.be, informatie over de "uiteindelijke begunstigden" naar het UBO-register sturen. Deze aangifte moet jaarlijks gebeuren.

Meer info over de UBO-aangifte voor vzw’s kan je terugvinden via deze website. De deadline voor indiening van de gegevens in het UBO-register is 30 september 2019.

EVENTSUBSIDIES? DIEN NOG TOT EIND SEPTEMBER EEN PROJECT IN

Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen en ondersteunt daarom, net als de voorbije twee jaar, weer tal van competitieve of recreatieve sportevenementen op club- of federatieniveau. Organiseert uw vereniging zo'n event in 2020 en kan je een financieel duwtje in de rug gebruiken, dan kan dat dus!
Lees hier meer.

ALGEMENE BEPALINGEN: NIEUW SPORTJAAR 2019-2020

OVERZICHT VAN DE CATEGORIEËN:

KAN          2013-2014
BEN          2011-2012
PUP          2009-2010
MIN           2007-2008
CAD          2005-2006
SCH           2003-2004
JUN          2001-2002
SEN           2000 en vroeger
MAS          de dag waarop hij/zij 35 jaar wordt

AANSLUITEN (huishoudelijk regelement “1.3 Verenigingsleden”):
Het aansluiten van nieuwe leden via Alabus kan niet gebeuren vanaf 30 september tot en met 2 oktober.

De verenigingen kunnen vanaf 3 oktober opnieuw leden aansluiten via Alabus (handleiding te raadplegen via de VAL-website). Indien volgende melding verschijnt “Lid met naam … en geboortedatum … bestaat reeds. Neem contact op met de VAL.” controleer dan eerst of het lid in overname staat (Vereniging, Leden, Overname Lid) (handleiding te raadplegen via de VAL-website). Contacteer de Vlaamse Atletiekliga indien dit niet het geval is.

Leden die opzeg van lidmaatschap gaven kunnen aangesloten worden vanaf 16 oktober. Deze atleten dienen gedurende de maand oktober uit te komen voor de oude club, uitgezonderd de CC Relays van 27/10.

AANVRAGEN VERGUNNING:
Het aanvragen van vergunningen via Alabus kan niet gebeuren vanaf 30 september tot en met 2 oktober.
De verenigingen kunnen vanaf 3 oktober vergunningen (atleet/recreant) aanvragen voor hun leden via Alabus.

  • Kangoeroes: Voor kinderen geboren in 2013-2014 kan een Kangoeroe-vergunning worden aangevraagd, zij sluiten aan als recreant en krijgen hiervoor een lidkaart (géén startnummer). Gelieve erop toe te zien dat zij als ‘ACTIEF’ aangeduid staan in Alabus.
    Benjamins: Voor kinderen geboren in 2011-2012 kan een startnummer worden aangevraagd.

Een startnummer aanvragen voor seizoen 2018-2019 blijft mogelijk tot het einde van het seizoen (31/10), men dient hiervoor een aanvraag te doen via mail naar An.

!!!! Verdeling van de nieuwe vergunningen: de verenigingen zullen via een officieel bericht geïnformeerd worden wanneer de eerste vergunningen klaar zijn. Verenigingen die in de mogelijkheid zijn om ze te komen afhalen dienen vooraf tijdig de Vlaamse Atletiekliga te verwittigen (via An).

ZOVEEL MOGELIJK SPORTCLUBS #GOEDOPWEG VOOR DE WEEK VAN DE MOBILITEIT

Duizenden mensen beoefenen elke dag hun favoriete sport in de sportclub. En toch is de verplaatsing van en naar de sportclub vaak heel wat minder actief. De Week van de Mobiliteit van 16-22 september is het ideale moment om duurzame én actievere verplaatsingen aan te moedigen.

Clubs kunnen hun Sportief-op-weg-Actie registreren op deze website. Als ze dat doen kunnen ze rekenen op ondersteuning en promomateriaal om hun initiatief aan te kondigen. Bovendien kunnen 6 clubs 250 euro extra campagnebudget winnen. Ideaal om een extraatje te voorzien tijdens hun Sportief op weg-actie.

Neem een kijkje op de website van de Week van de Mobiliteit voor inspiratie en informatie.

VERVANGING SECRETARIS

Vanaf heden zal de functie van secretaris van WIBO waargenomen worden door Kristof De Decker. Je kan hem bereiken via wibo@atletiek.be.

VERLOF SECRETARIS

LYRA: vanaf 7/9 tem 18/9 zal het secretariaat tijdelijk waargenomen worden door Jean Vanherck (0494/91.92.35, lyra@atletiek.be).