31/07

Officiële berichten - 31/7/2020

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

De federale zomerkalender 2020 is aangepast, wijzigingen zijn aangeduid in het rood. Je kan de kalender terugvinden op onze website. Het BK hamerslingeren en gewichtwerpen Masters kan niet doorgaan in Charleroi op zondag 16 augustus en wordt verplaatst naar Sint-Niklaas (ACW) op zaterdag 15 augustus.

ZOMERKALENDER 2020

De zomerkalender is aangepast, je kan deze terugvinden op onze website.

CONCEPT MICROMEETINGS

Gezien de verslechterende Covid-statistieken werden de overheidsregels de afgelopen weken verstrengd, hierdoor wilden of mochten veel clubs hun meeting niet meer organiseren. Omdat we toch zoveel mogelijk kansen op wedstrijden willen aanbieden aan de atleten, geven we de mogelijkheid aan onze clubs om micromeetings in te richten.

Micromeetings zijn kleinschalige meetings welke vergelijkbaar zijn met de testwedstrijden in juli, maar dan met officiële (gehomologeerde) resultaten. Gezien de huidige gezondheidssituatie vinden deze organisaties plaats zonder toeschouwers, enkel trainers worden toegelaten. Atletiek Vlaanderen zal het initiatief nemen om deze organisaties aan te bieden voor eliteatleten en de Vlaamse top in de gekozen disciplines, zij moedigt daarnaast de clubs aan om micromeetings te organiseren voor de bredere atletiekgemeenschap.

Gezien de wedstrijd achter gesloten deuren plaatsvindt met een beperkt deelnemersaantal kan dit concept niet georganiseerd worden voor de benjamins-pupillen-miniemen, wij moedigen voor deze groep de organisatie van (niet-officiële) testmeetings in eigen club aan zodat deze atleten ook kans krijgen op een extra wedstrijd.

Kernprincipes
De micromeetings dienen op een kleine schaal georganiseerd te worden voor maximaal 100 atleten uit de eigen club of regio. De meeting kan in samenwerking met andere clubs uit de regio georganiseerd worden. De wedstrijden kunnen ofwel per thema/discipline(groep) georganiseerd worden, of in verschillende disciplines. Categorieën (vanaf cadet) kunnen gecombineerd worden behalve wanneer het gewicht van het werptuig of de hordenhoogte verschillend zijn.

Hoe aanvragen?
Clubs kunnen vanaf nu tem volgende week vrijdag 7 augustus in Alabus hun micromeeting aanvragen.
Meer info over het concept micromeetings kan je hier terugvinden.