31/01

Officiële berichten - 31/1/2020

logo val

WINTERKALENDER

Aanpassing
INDOOR

  • 20054 (13/3 – AVT): meeting wordt geschrapt!

BK MASTERS VELDLOPEN – 22 FEBRUARI 2020 (BRUSSEL)

Het tijdschema werd aangepast. Je kan het terugvinden op onze website.

BK MASTERS INDOOR – 8 MAART 2020 (GENT)

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving en publicatie in de kalender, zal er ter gelegenheid van het BK Masters indoor géén inkom gevraagd worden.

BK A.C. INDOOR – 16 FEBRUARI 2020 (GENT)

Inkomtickets zijn opnieuw te koop aan groepstarief. Groepen vanaf 10 personen betalen 5€ ipv 7€ per ticket. Tickets kunnen enkel ter plaatse worden aangekocht.

INDOOR-SCHOLIERENINTERLAND U17 – 7 MAART (GENT)

Op zaterdag 7 maart 2020 vindt een scholiereninterland voor eerstejaarsscholieren (°2004) tussen de LBFA, Nederland, Nordrhein-Westfalen en Atletiek Vlaanderen plaats in de Topsporthal te Gent. Volgend programma wordt voorzien (zie hier voor het uurrooster):

  • Jongens (°04): 60m, 200m, 400m, 60m horden, kogelstoten, verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, polsstokspringen, 4x200m
  • Meisjes (°04): 60m, 200m, 400m, 60m horden, kogelstoten, verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, polsstokspringen, 4x200m

De selectie zal gebeuren op maandag 24 februari volgens deze principes:

  • De eerste Vlaamse atleet (°2004) op de nationale indoorranglijst 2020 wordt geselecteerd.
  • De tweede atleet wordt geselecteerd door de technische directie op basis van getoond potentieel tijdens indoorwedstrijden tot en met 23/2.
  • In geval van afmelding is het eveneens de technische directie die een vervanger zal aanduiden op basis van getoond potentieel tijdens indoorwedstrijden.
  • Atleten worden maximaal voor 2 nummers geselecteerd, de technische directie maakt hierin een keuze in functie van de sterkste ploegopstelling.
  • De ploeg voor de 4x200m wordt samengesteld uit de atleten voor 60m en 200m die niet dubbelen met een andere proef. Deze lijst wordt verder aangevuld door de technische directie.

De geselecteerde atleten ontvangen hun uitnodiging op maandag 24 februari en dienen ten laatste woensdag 26 februari hun deelname te bevestigen.

G-WERKING? VRAAG JE SUBSIDIES VOOR 2020 AAN BIJ SPORT VLAANDEREN

289 duurzame G-sportclubs en 72 opstartende G-sportclubs ontvingen van Sport Vlaanderen in 2019 subsidies voor een totaal van 721.930 euro. Wil je een G-werking opstarten na 1 juli 2020? Dan kan je nog een dossier indienen tot en met 15 maart 2020.
Lees er hier meer over.

RUNNING&CO BETAALT UW GEKWALIFICEERDE LOOPBEGELEIDERS OP VLAAMSE LOOPOMLOPEN

Running&Co zal met de steun van Sport Vlaanderen ook in 2020 bewegingsactiviteit op de loopomlopen van Sport Vlaanderen stimuleren. Is er in jouw gemeente of in een naburige gemeente zo’n loopomloop? Ga eens kijken in het overzicht van Sport Vlaanderen. Ben je actief met een loop- of wandelgroep op zo een Loopomloop? Wij vergoeden de gekwalificeerde begeleider en zorgen voor promotiemateriaal!
Lees er hier meer over.

DATA OVER DE VLAAMSE VELDLOOPWEEK VOOR SCHOLEN

Dat de Vlaamse veldloopweek jaar na jaar groeit, en ondertussen het grootste sportevenement van Vlaanderen is, kan je vanaf nu met eigen ogen zien op de website van Sport Vlaanderen. Daar werden alle data die ze over de veldloopweek verzamelden (sinds 1996) nu netjes voor iedereen die het wil weten gebundeld. Dat veldlopen het imago van saai en eenzaam al lang van zich heeft afgeschud, bewijzen de evoluties die je daar ziet: van het aantal deelnemers tot het aantal deelnemende gemeenten en scholen. In het kennisplatform kan je per gemeente inzoomen en vergelijken.

De daling van het aantal deelnemers tijdens de laatste editie was hoofdzakelijk te wijten aan de slechte weersomstandigheden in die periode. Naast de data van de Vlaamse Veldloopweek vind je op het Kennisplatform van Sport Vlaanderen nog drie nieuwe dashboards terug: over drop-out bij jongeren, een algemeen dashboard over sportparticipatie en het eerste Engelstalige over trainers. Ga via deze link naar het Kennisplatform van Sport Vlaanderen.

AANGEPASTE BEDRAGEN VOOR VRIJWILLIGERSVERGOEDINGEN EN VERENIGINGSWERK 2020

Vrijwilligersvergoeding
Vanaf 1 januari 2020 mogen maximaal de volgende forfaitaire bedragen toegekend worden aan vrijwilligers: maximum € 34,71 per dag en € 2.549,90 per jaar. Dit geld voor personen die fungeren als sporttrainer, sportlesgever, sportcoach, jeugdsportcoördinator, sportscheidsrechter, jurylid, steward, terreinverzorger-materiaalmeester of seingever bij sportwedstrijden. Let op: het maximum geldt voor al het vrijwilligerswerk van één vrijwilliger samen.

De forfaitaire kostenvergoedingen mogen gecombineerd worden met een reële verplaatsingsvergoeding tot maximaal 2.000 km per jaar per vrijwilliger. Vanaf 1 juli 2019 t.e.m. 30 juni 2020 geldt de geïndexeerde kilometervergoeding: maximum 0,3653 euro per kilometer. Als hij zich verplaatst met zijn eigen fiets mag een organisatie de fietsvergoeding tot maximum € 0,24 per kilometer (vanaf 01/01/2019) betalen.

Verenigingswerk
De bedragen voor verenigingswerk werden geïndexeerd: je hebt recht op een fiscale en sociale vrijstelling tot 6.340 euro per jaar en maximaal 528,33 euro per maand. Je kan een hogere vergoeding tot maximaal 1.056,66 euro per maand (jaarlijks geïndexeerd) krijgen, zonder daarbij het jaarplafond van 6.340 euro te overschrijden, voor de volgende activiteiten:

  • Animator, leider, monitor of coördinator die sportinitiatie en/of sportactiviteiten verstrekt
  • Sporttrainer, sportlesgever, sportcoach, jeugdsportcoördinator, sportscheidsrechter, jurylid, steward, terreinverzorger-materiaalmeester, seingever bij sportwedstrijden

In dat bedrag zijn alle onkosten (bv. vervoer) inbegrepen.
Hier vind je meer info over het vrijwilligerswerk en over het verenigingswerk.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van de vergadering van de Vlaamse Commissie Juryleden van 16 januari terugvinden op onze website.