30/06

Officiële berichten - 30/6/2020

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

De federale zomerkalender 2020 is aangepast, wijzigingen zijn aangeduid in het rood. Je kan de kalender terugvinden op onze website.

DEADLINEKALENDER ZOMER 2020

De deadlinekalender zomer 2020 is aangepast, wijzigingen zijn aangeduid in het rood. Je kan de kalender terugvinden op onze website.

GEEN TOEKENNING PK-TITELS zomer 2020

De raad van bestuur heeft na advies van de beleidscommissie competitie beslist om geen PK-titels meer toe te kennen in het resterende zomerseizoen. De clubs krijgen de keuze om hun programma te behouden of aan te passen.

CORONA UPDATE: DRAAIBOEK HEROPSTART COMPETITIES

Vanaf 1 augustus gaan we opnieuw van start met de organisatie van officiële atletiekwedstrijden. Om de heropstart van competities zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de werkgroep Back on the Track een draaiboek opgesteld. Je kan het draaiboek hier terugvinden.

Het draaiboek ‘Back on the Track – Heropstart competities’ is gebaseerd op de verschillende overheidsrichtlijnen en ondersteunt de clubs bij de voorbereiding van hun wedstrijd en hun aanvraag bij het lokale bestuur. Aangezien sporten met contact opnieuw toegestaan is, worden er geen aanpassingen gedaan aan het verloop van de disciplines zelf en aflossingswedstrijden worden ook toegestaan. Buiten de wedstrijd moeten atleten wel afstand houden, dus ook geen handdruk of felicitaties na de aankomst.

De uitvoering van dit draaiboek blijft afhankelijk van de verdere evolutie van het Covid-19 virus en kan steeds verder aangepast worden aan de omstandigheden en overheidsrichtlijnen. We vragen aan de organisatoren, maar ook aan atleten, toeschouwers, medewerkers en jury om alle richtlijnen serieus te nemen en deze plichtsbewust en solidair op te volgen. Het Covid 19-virus is nog niet verdwenen en ons gedrag is bepalend om de verspreiding tegen te gaan. Het is dankzij deze extra moeite dat we onze sport opnieuw kunnen beleven. Allemaal samen zorgen we voor een succesvolle en ‘corona-proof’ atletiekwedstrijd.

Ook het draaiboek natuurloop/vrije jogging is aangepast en kan je hier terugvinden. Het verslag van de vergadering van de werkgroep Back on the Track van 23 juni kan je terugvinden op onze pagina ‘Corona en atletiek’.