30/12

Officiële berichten - 30/12/2021

logo val

FEDERALE WINTERKALENDER 2021-2022

De CrossCup van Hannuit wordt verplaatst van 23 januari 2022 naar 20 februari 2022.

WINTERKALENDER 2021 -2022

Afgelasting:

  • 22108 – 16/1/2022: PK Veldlopen Antwerpen (HULS)

Nieuw:

  • 22766: Interprovinciale kampenmeeting (Gent): 8/1/2022 – 9/1/2022

De provinciale comités van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen hebben positief gereageerd op de vraag vanuit de Raad van Bestuur om ter vervanging van de provinciale kampioenschappen tijdens het weekend van 8-9 januari een kampenmeeting te organiseren.

Om zoveel mogelijk atleten de kans te geven is het niet mogelijk om aan dezelfde nummers deel te nemen gespreid over de 2 dagen (je kan dus bvb niet deelnemen aan polsstok op zaterdag én zondag). De wedstrijd is over twee dagen gespreid. Bij inschrijving zal er per nummer gekozen moeten worden voor ofwel de startgroep op zaterdag ofwel de startgroep op zondag.

De inschrijvingen zullen geopend worden op zondag 2 januari om 10u ’s morgens via Atletiek.nu en er zullen enkel VAL atleten toegelaten worden. Indien er nog plaatsen beschikbaar zouden zijn, dan zullen ook andere atleten (LBFA, Nederland,...) kunnen inschrijven vanaf woensdagavond 5 januari 22u.

CORONA UPDATE: VERSOEPELINGEN VOOR JEUGDWEDSTRIJDEN

De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zitten erop. Dankzij de vele inspanningen van de wedstrijdorganisatoren kregen zoveel mogelijk atleten de kans om deze winter opnieuw aan competities deel te nemen. De Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga voert op basis van die positieve evaluatie twee versoepelingen door die ingaan vanaf 7 januari 2022.

De eerste versoepeling is van toepassing op de begeleiders. Het aantal toegelaten begeleiders op wedstrijden voor atleten jonger dan 18 jaar was beperkt tot één begeleider per atleet. De Raad van Bestuur van de federatie heeft nu beslist om het aantal begeleiders voor minderjarige atleten op outdoorwedstrijden te verhogen naar twee begeleiders per atleet. Daarbovenop zijn horeca-activiteiten op outdoorwedstrijden ook mogelijk, rekening houdend met de geldende maatregelen voor de horeca. Opgelet, voor indoorwedstrijden blijft het aantal toegelaten begeleiders voorlopig beperkt tot één begeleider voor elke minderjarige atleet en zijn horeca-activiteiten niet mogelijk.

De tweede versoepeling heeft betrekking op indoorwedstrijden voor atleten jonger dan 18 jaar. Voordien gold een beperking tot en met 50 atleten, waarmee de regels voor indoorwedstrijden voor minderjarige atleten in lijn lagen met de regels voor het jeugdwerk. Nu werd door de Raad van Bestuur beslist om dat aantal op te drijven naar 100 deelnemers, waardoor op indoorwedstrijden voor atleten jonger 18 jaar vanaf nu 100 atleten aanwezig mogen zijn per tijdslot in plaats van 50.

Voor wat trainingen betreft zijn dezelfde regels van toepassing als voor wedstrijden. Op trainingen voor minderjarige atleten is geen publiek toegelaten, maar wel één begeleider op indoor trainingen en vanaf 7 januari twee begeleiders op outdoor trainingen. Meer info op onze website, ‘Corona & atletiek’.