27/04

Officiële berichten - 27/4/2020

logo val

CORONA UPDATE: RICHTLIJNEN FEDERATIE

De veiligheidsraad heeft het beoefenen van meer sporten toegelaten, waaronder atletiek. De federatie is er echter van overtuigd dat de richtlijnen in fase 1a (vermoedelijke start 4 mei) onvoldoende ruimte laten om de trainingen in de club voluit terug op te starten. Het is slechts mogelijk om te sporten in groepjes van 3 (inclusief de trainer) met respect van alle reeds geldende spelregels qua veiligheid. Gezien de omvang van onze clubs is het niet mogelijk om voldoende grote aantallen atleten georganiseerd en veilig te laten trainen onder deze voorwaarden.

Als eerste advies geeft de federatie daarom volgende richtlijnen:

  • Neem contact op met de lokale overheid om af te spreken of er lokale richtlijnen zijn bovenop de federale richtlijnen.
  • Vraag na of de atletiekaccommodatie(s) zullen worden opengesteld vanaf fase 1a, of in latere fases.
  • Koop het nodige hygiënisch materiaal aan (ontsmettingsmiddel, plastic handschoenen, mondmaskers, handgel,…).

In de komende dagen volgt er meer én gedetailleerdere informatie.
Dat alles indien de veiligheidsraad de maatregelen niet terugschroeft uiteraard.

GEEN LOOPEVENTS… EEN RAMP? OF NIET?

Missen joggers de loopevents die niet kunnen doorgaan omwille van de coronamaatregelen? Of hebben ze nu andere (virtuele) uitdagingen?
Onderzoekers verbonden aan de KU Leuven, UGent en VUB willen nagaan wat evenementensporters doen om het gemis naar hun evenement op te vangen.
Blijven ze actief, nemen ze deel aan virtuele challenges en digitale evenementen en/of hopen ze dat het evenement later op het jaar alsnog georganiseerd zal worden? Ook voor Running&Co kan dit inzichten geven in de noden van de joggers in onze verenigingen.

Daarom vragen we om jullie joggers aan te moedigen om deel te nemen aan deze bevraging. Je kan hen stimuleren door te refereren naar de Running&Co Facebookpagina of naar onze website. Je kan dit uiteraard ook delen op de Facebookpagina en/of website van jouw club!

VERSLAGEN

Je kan het verslag van de vergadering van de beleidscommissie recreatie van 20 april terugvinden op onze website.