26/07

Officiële berichten - 26/7/2018

logo val

ZOMERKALENDER 2018

Aanpassing:
OUTDOOR

  • 18496 (2/9/2018 – ROBA): start om 12u00
  • 18430 (29/7/2018 – DAC): Ben M+V: kogel ipv hockeybal; Pup M: hoog ipv ver

OPGELET: SPAMMAILS

Een aantal van de mensen met een “val.be” emailadres ontvingen een mail zoals in bijlage. Dit is een vals bericht! Zeker niet op de link klikken en onmiddellijk verwijderen. Vermoedelijk zijn onze emailadressen via onze website door een “robot” opgepikt en gebruikt om ons te benaderen.

INFOSESSIE CLUBADMINISTRATIE

Op woensdag 5 september om 14u00 organiseren wij in de burelen van de federatie een infosessie omtrent Alabus/inschrijvingen kampioenschappen/fondsen/doelgroepwerking/…
U kan hiervoor inschrijven via mail naar Josefien met vermelding van uw club en het aantal personen.
Bij uw inschrijvingsmail kan u tevens aangeven waarin u vooral geïnteresseerd bent en kunnen eventuele vragen al gesteld worden.

SERVER PROBLEMEN ABES

De website van ABES zit al een tijd met server problemen. Gelieve volgende mailadressen te gebruiken voor alle vragen rond hun topmeeting van 5/8: mailadres van ABES en Benny.

BERISPING VOOR NIET-TOEGELATEN MEDICATIE

Een atleet kreeg van NADO Vlaanderen een berisping voor het gebruik van een niet-toegelaten medicatie.
Deze atleet kwam er nog goed van af. Een sanctie voor dergelijke praktijken kan oplopen tot 4 jaar schorsing. In dit geval kon de atleet toch nog aantonen op basis van een medisch dossier dat de medicatie nodig was.

Wij wensen de verenigingen er attent op te maken dat het belangrijk is hun atleten te informeren betreffende de lijst van verboden stoffen en, indien gebruik noodzakelijk is, de noodzaak om bij de nationale anti-doping organisatie (NADO) van Vlaanderen een aanvraag in te dienen voor therapeutische noodzaak.
Meer info op onze website.

DE HITTE TEGEMOET…

Tips om aandoeningen bij warm weer te voorkomen.

Gelet op de warme weersomstandigheden willen we volgende richtlijnen meegeven aan organisatoren en deelnemers aan wedstrijden:

  1. Beschermen tegen de zon

Pas de kleding aan: draag lichte, ademende kledij, helder van kleur. Wissel regelmatig van shirt. Een pet houdt het hoofd koel en beschermt gezicht en nek tegen verbranding. Tegen felle schittering van de zon zijn een zonnebril of donkere contactlenzen geen overbodige luxe. De huid kan het best beschermd worden met een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor.

  1. Voldoende vocht – geen alcohol

Zorg ervoor voldoende te drinken en drink voor je dorst hebt. Water is de beste dorstlesser. Vermijd alcoholische dranken en cafeïnehoudende dranken (koffie, thee), deze verergeren enkel de gevolgen van hitte.

  1. Mineralen en koolhydraten aanvullen

Bij langere trainingsperioden en tijdens wedstrijden is het verstandig om niet alleen het vocht maar ook de mineralen en koolhydraten aan te vullen. Isotone dranken zijn hiertoe uitstekend geschikt.

  1. Géén zouttabletten

Vroeger werden zouttabletten soms aanbevolen op warme, hete wedstrijddagen. Doe dit echter niet. Hoewel het juist is dat zweet zout bevat, is het gebruiken van zouttabletten vergelijkbaar met het drinken van zeewater als je dorst hebt. Het verergert het probleem alleen maar. Drink voldoende en vul het verlies van zouten aan met het natuurlijke zout van je voeding.

  1. Kans op herhaling

Mensen die in het verleden problemen met de warmte hebben gehad lopen een groter risico op een herhaling en doen er verstandig aan activiteiten in de zon tot een minimum te beperken.

Aan de organisatoren van wedstrijden vragen we om de volgende maatregelen te treffen:

  • Voorzie voldoende water voor deelnemers, medewerkers en juryleden
  • Voorzie schaduwrijke plaatsen dmv. parasols of open tenten
  • Zorg zeker voor een hulpdienst
  • Voor pistewedstrijden: extra waterstanden voor alle wedstrijden vanaf 800m
  • Voor wegwedstrijden: om de 2,5km een drankstand

Meer info en extra tips op de website van de Vlaamse overheid.