25/05

Officiële berichten - 25/5/2022

logo val

YOUTH MEMORIAL VAN DAMME – 2 SEPTEMBER 2022

Op vrijdag 2 september wordt in het voorprogramma van de Allianz Memorial Van Damme opnieuw de “Youth Memorial Van Damme” georganiseerd. Je vindt de details en selectiemodaliteiten hier terug.

NIEUWE INFOSESSIE EETSTOORNISSEN VOOR BEGELEIDERS EN VERTROUWENSPERSONEN

Atletiek Vlaanderen zet in op een hogere bewustwording en structurele aanpak rond eetstoornissen. In februari volgde een eerste, algemene infosessie. In deze nieuwe infosessie geven we diepgaandere informatie voor begeleiders en vertrouwenspersonen. Hoe kan je snel alarmsignalen oppikken? Hoe maak je het probleem bespreekbaar? Wat is de zin en onzin van een vetpercentage? Wat zijn de risico’s?

De eerste infosessie vond plaats op 23 februari met algemene info voor atleten, ouders en trainers. Een opname van deze infosessie en verdere informatie rond eetstoornissen kan je terugvinden op www.atletiek.be/eetstoornissen. Op zaterdag 18 juni organiseren we een tweede infosessie, ditmaal gericht op begeleiders en vertrouwenspersonen. Alle info over deze nieuwe infosessie vind je hieronder.

Neem deel aan de nieuwe infosessie
Wanneer: Zaterdag 18 juni van 10u00 - 12u00.
Waar: Sportverblijf Sport Vlaanderen Gent, Zuiderlaan 14 - 9000 Gent.
Doelgroep: Trainers, (para)medische begeleiders, vertrouwenspersonen, maar ook atleten en ouders zijn welkom.

Sprekers:
Hanne Aerts
Klinisch psycholoog, diëtiste en bewegingswetenschapper.
Meer dan 10 jaar zelfstandige praktijk in Merelbeke met expertise in een positief lichaamsbeeld en eetproblemen (praktijk-liv.be).
Doctoraatsstudente KU Leuven met thema atletische identiteit in relatie tot een positief lichaamsbeeld, eet- en beweeggedrag bij atleten.

Petra Bruggeman
Huis- en sportarts in groepspraktijk Varendries in Drongen.
Arts aan huis in de topsportschool Atletiek en Wielrennen in Gent.

Gino Devriendt
Sportdiëtist met private praktijk voor individuele consultaties te Gits en verbonden aan sportmedisch centrum Sport’R in Roeselare.
Gegradueerde in de voedings- en dieetkunde (KHBO Brugge, 1998) met specialisatiejaar sportdiëtiek (HAN Nijmegen, 2009) en Certified anthropometrist ISAK level 1 (Portsmouth, 2014).

Kostprijs: Gratis.
Inschrijven: Ten laatste op zondag 12 juni via deze link.

SLUITINGSDAGEN KANTOREN ATLETIEK VLAANDEREN

De kantoren van Atletiek Vlaanderen zijn gesloten op donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2022.