21/10

Officiële berichten - 21/10/2022

logo val

Aanvragen bijscholingen

Indien jouw club (intern) een bijscholing wilt organiseren en hiervoor graag geattesteerd wordt, dan vragen we om de volgende drie stappen te volgen:

1) Je meldt als club de organisatie van de sessie uiterlijk 1 maand bij Sietske (sietske@atletiek.be)

2) Je kiest als club om de bijscholing wel of niet open te stellen

  1. Indien je deze niet openstelt, komt deze in onze kalender op de website en vermelden we “enkel voor clubleden”.
  2. Indien je ervoor kiest om deze wel op te stellen, zetten wij de bijscholing online op onze website én kunnen wij de administratie voor de inschrijvingen op ons nemen.
    Als club ontvang je dan de inkomsten van externe deelnemers (€5 voor VAT-leden, €15 voor VAL-leden of €25 voor externen). Eigen clubatleten kunnen gratis inschrijven met een kortingscode. Inschrijven dient steeds te gebeuren via de webshop.

3) Na de sessie de gehandtekende inschrijvingslijst doorgeven aan Sietske.

         Bij een interne bijscholing dient ook een foto aangewend te worden.

 

Studie naar preventie van onethisch gedrag

In het kader van het PrOFS onderzoeksproject van UGent kunnen de clubs deelnemen aan een bevraging met betrekking tot ethiek in de club. Hierbij wordt gepeild naar de stand van zaken met betrekking tot ethisch leiderschap, cultuur en het al dan niet voorvallen van onethisch gedrag.

 Anonimiteit en vertrouwelijkheid van de feedback wordt gegarandeerd.   

 

Dat we als federatie de aanpak van grensoverschrijdend gedrag belangrijk vinden, vragen wij u om deel te nemen aan dit onderzoek. Dit houdt in dat de vragenlijst verspreid zou worden onder de leden van de club (bestuur, atleten, coaches, vrijwilligers, scheidsrechters). De link naar de vragenlijst wordt bezorgd van zodra je je deelname bevestigt aan het projectteam (gegevens hieronder). 

In de bijlage een toelichting over het onderzoek.   

Meer info: Kobe Van der Mynsbrugge – 0470/04 95 84 

 

Opleiding RunMindful Begeleider

Verspreid over 4 x 2u wordt de opleiding RunMindfulbegeleider in gegeven op 13/11-27/11-4/12-11/12 op de atletiekpiste van KAA Gent.

Info en inschrijving

 

Jeugdbijscholing: Transfer in atletiek

-          Wanneer: 29/11/2022

-          Waar? Online

-          Tijdstip: 20u00 – 21u30

-          Deelnameprijs: €5 voor VAT-leden, €15 voor VAL-leden en €25 voor externen.  

-          Doelgroep: Jeugdtrainers

-          Spreker: Sammy Dalewyn

-       Inschrijven via de webshop

-       Inhoud: Op welke manier laat je een pupil, miniem of cadet trainen opdat die een goede basis legt voor verdere ontwikkeling op latere leeftijd. Hoe vertaalt de oefenstof op training zich naar verdere groei op korte en lange termijn? Welke variaties en transfers zijn nodig om in de breedte de beste basis te bieden? Op deze vragen gaan wij in tijdens deze Webinar.

 

 

DAG VAN DE TRAINER

Op 12 december 2022 staat de Dag van de Trainer op nieuw gepland. Sport Vlaanderen biedt daarbij een mix aan van verschillende sporttakspecifieke en –overschrijdende thema’s.
Naast de vaste workshopmomenten, kan je ook beweegsessies volgen en er is naast het fysieke luik, ook een digitaal luik. Zo zetten ze maximaal in op beleving én geven ze iedereen de kans om deze dag te volgen.

We lichten alvast twee sporttakspecifieke sessies voor je uit:

 

Periodization and planning for the shot put and discus (ENG) - Dag van de Trainer

-          Wanneer: 10/12/2022

-          Waar? Online

-          Tijdstip: 11u00 – 12u15

-          Deelnameprijs: €7.50 (per workshop)  

-          Doelgroep: Trainer B/A

-          Spreker: Don Babbitt

-          Inhoud: This presentation will cover and review basic methods for how to organize training for both the shot put and discus events. It will be conducted in the English Language.
Don Babbitt is currently the Associate Head Track and Field Coach at the University of Georgia, and has served in this role for the past 27 years. He also been the CECS Editor for the throwing events
for World Athletics since 2010. As a coach he had guided 58 athletes in major intenrational competitions in all four throwing disciplines. These athletes have gone on to win 22 medals. The most notable

of these athletes are 2004 Olympic Shot Put Champion, Adam Nelson, and 2007 World Outdoor Shot Put Champion, Reese Hoffa.

-          Inschrijven kan hier.

-          Volledig programma van de Dag van de Trainer kan je hier terugvinden.

 

 

Algemeen werpen bij jeugdatleten - Dag van de Trainer

-          Wanneer: 10/12/2022

-          Waar? Sport Vlaanderen Gent

-          Tijdstip: 15u00 – 16u15

-          Deelnameprijs: €7.50 (per workshop)  

-          Doelgroep: Jeugdtrainers

-          Spreker: Tom Corstjens

-          Inhoud: Je bent een mens op de eerste plaats, atleet op de tweede en pas als derde een specialist. Als je niet efficiënt en gezond bent op één van deze vlakken, heeft het geen zin om verder te ontwikkelen naar de volgende fase.

Als je niet kunt wandelen, heeft het geen zin om te gaan rennen en heeft het geen zin om te gaan spurten. Staan, kruipen, wandelen, hardlopen, springen, landen, werpen en vangen zijn de basisvaardigheden die ons laten functioneren.
En zijn daarmee essentieel om te ontwikkelen om zowel fit te blijven als te leren presteren op hoog niveau. Of je nu spurter bent, werper, lange afstandsloper of teamsporter. Voor lopen, spurten en springen kunnen we dat meestal wel goed neerzetten, maar als het op werpvormen aankomt hebben de meeste trainers al wel moeite. Terwijl dit toch echt een essentiële vaardigheid is die ons veel leert over bewegen in keten. Zowel als jonge sporter, maar ook als persoon. Tom Corstjens wil jullie graag meenemen in zijn visie hierrond door wat voorbeelden in de praktijk mee te geven.

-          Inschrijven kan hier.

-          Volledig programma van de Dag van de Trainer kan je hier terugvinden.