20/08

Officiële berichten - 20/8/2021

logo val

ZOMERKALENDER 2021

Aanpassing:

  • Meetingnummer 211316: PK hamer en gewichtwerpen gaat door in Mechelen (RAM) ipv in Lier op 3 oktober 2021.

Nieuw:

  • Meetingnummer 211306: Internationale Mastermeeting in Turnhout (TUAC) op 16 oktober 2021.

HERINNERING INSCHRIJVINGEN BK (+ KVV) MARATHON – 11 SEPTEMBER TE ANTWERPEN

Ten gevolge van concurrerende sponsoring met onze hoofdsponsor Allianz wordt het BK marathon NIET in Brugge gehouden maar wel in Antwerpen en dit op datum van 11 september 2021. Alle info en inschrijvingen vind je hier terug.

INSCHRIJVINGEN BK SNELWANDELEN 20KM V EN 50KM M – 3 OKTOBER TE TILBURG (NL)

Vorige week kondigden we aan dat het BK snelwandelen 20km V en 50km M georganiseerd zal worden op zondag 3 oktober in het Nederlandse Tilburg. Je kan alle info en inschrijvingen terugvinden op de website van de organisatie.

NIEUW !!! START 2 COACH !!!

Vanaf 2022 is het niet meer mogelijk om de Aspirant-Initiator te organiseren in de clubs wegens afschaffing van deze opleiding. Deze opleiding wordt vervangen door de laagdrempelige ‘Start 2 Coach Atletiek’ opleiding die eveneens binnen de eigen club georganiseerd kan worden.

Binnen de S2C module komen de basisprincipes rond verantwoord training geven aan bod. Specifiek leer je de training afstemmen rond een aantal bouwstenen van het didactisch model (trainer, atleten, omgeving, leerdoelen en methoden) en leer je atleten op een veilige manier te begeleiden op en rond de atletiekpiste. We richten ons hierbij op de doelgroep Kangoeroes waarin gewerkt wordt met uitgewerkte spelfiches als beginpunt, ideaal dus voor startende trainers!

Wat zijn de voordelen van deze Start 2 Coach?

  • Laagdrempelig: sléchts 15 uur aan theorie en praktijk.
  • Flexibel: kan binnen elke club aangevraagd worden (cursus start wel pas bij een minimum van 12 deelnemers).
  • Vrijstellingen: vanaf 2022 behoort deze module tot 1 van de 4 modules van de Initiator Atletiek opleiding. Door het behalen van de S2C module (eventueel in eigen club), behaal je vrijstellingen voor module 1 van de Initiator Atletiek opleiding. Door slechts enkele (± 6) fysieke lesdagen extra op locatie behaal je dan ook je Initiator Atletiek diploma en kom je meteen ook meer te weten over de doelgroep Benjamins.
  • Erkenning: bij het behalen van de S2C module ontvang je als trainer een attest vanuit de VTS.
  • Tarief: deze S2C module kost slechts €50 (i.v.m. €70 van de ASP-INI momenteel).

Wens je als club graag deze S2C te organiseren binnen je club in het voorjaar of najaar van 2022? Geef dan zeker een seintje aan Sietske Lenchant.

Ook voor de opleiding Initiator Running wordt de algemene module vervangen door de ‘Start 2 Coach Running’ module. Deze module zal afgestemd worden op de invulling van de huidige Co-Runner-opleiding en deze vervangen. De nieuwe versie wordt vanaf 2022 georganiseerd. Ook hiervoor kunnen verenigingen zich aanmelden via Paula Vanhoovels.

Hier kan je nog eens een overzicht van de erkende VTS-opleidingen bekijken.