20/08

Officiële berichten - 20/8/2020

logo val

AANVRAAG NIEUWE MICROMEETINGS

Gezien de versoepelingen in een aantal steden en gemeenten betreffende het organiseren van (sport)evenementen heeft Atletiek Vlaanderen beslist dat de clubs een nieuwe aanvraag voor de organisatie van een micromeeting kunnen indienen. Micromeetings zijn kleinschalige meetings welke vergelijkbaar zijn met de testwedstrijden in juli, maar dan met officiële (gehomologeerde) resultaten.

Kernprincipes
De micromeetings dienen op een kleine schaal georganiseerd te worden voor maximaal 100 atleten uit de eigen club of regio. De meeting kan in samenwerking met andere clubs uit de regio georganiseerd worden. De wedstrijden kunnen ofwel per thema/discipline(groep) georganiseerd worden, of in verschillende disciplines. Categorieën (vanaf cadet) kunnen gecombineerd worden behalve wanneer het gewicht van het werptuig of de hordenhoogte verschillend zijn.

Hoe aanvragen?
Clubs kunnen vanaf 21 augustus tem volgende week vrijdag 28 augustus in Alabus hun micromeeting aanvragen. Nieuwe micromeetings kunnen georganiseerd worden vanaf 7 september. Clubs krijgen pas het officiële akkoord na overleg tussen de federatie en de provinciale aanduiders. Meer info over het concept micromeetings kan je nog eens nalezen op onze website.