20/01

Officiële berichten - 20/1/2021

logo val

CORONA UPDATE: WEDSTRIJDVERSOEPELINGEN ‘ON HOLD’

Gisterenavond werd een bijzondere Raad van Bestuur van Atletiek Vlaanderen bijeengeroepen om de evolutie van de coronacrisis in ons land en de gevolgen voor onze sport te bespreken. De uitbraak van de Britse variant van het virus zorgt voor veel vragen en bezorgheden, waardoor nieuwe maatregelen nodig zijn.

In onze corona update van 15 januari 2021 werd een versoepeling van de maatregelen aangekondigd, zo mochten veldlopen voor jeugdatleten opnieuw plaatsvinden. Maar het stijgende aantal besmettingen met de besmettelijke Britse variant van het COVID-19 virus, zowel voor kinderen als volwassen, en de gevolgen van deze negatieve evolutie, met onder meer de sluiting van verschillende scholen en het advies van de virologen om onze verplaatsingen tot het absolute minimum te beperken, heeft de Raad van Bestuur ertoe doen besluiten om de versoepeling voor veldlopen voor de jeugd voorlopig ‘on hold’ te zetten. Deze voorlopige competitiestop is van kracht tot en met 31 januari 2021, net zoals de competitiestop voor atleten vanaf cadet.

“Het zou een slecht signaal zijn om als sportfederatie onder de huidige omstandigheden meer mogelijkheden aan te bieden en het risico te lopen dat bij een besmetting meerdere (jeugd)atleten en clubs in quarantaine moeten. We willen de trainingsfaciliteiten niet in gevaar brengen”, licht Gery Follens, voorzitter van de Raad van Bestuur van Atletiek Vlaanderen, toe. “Deze beslissing werd ook kracht bijgezet door het advies van onze Medische Commissie, die zich eveneens in deze stelling kan vinden en de impact van deze nieuwe wending eerst ten gronde wil evalueren. We kijken eveneens uit naar de beslissingen van het Overlegcomité van 22 januari om verdere beslissingen te nemen.”

Meer info over de huidige maatregelen en de impact op de atletieksport vind je terug op Corona & atletiek.

FEDERALE WINTERKALENDER 2021

Het BK 4x200m van 13 februari te Gent is geannuleerd.